Ευχαριστήρια επιστολή Χρυσουλάκη σε Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας

Θερμές ευχαριστίες προς του Έλληνες της Ρουμανίας για τη σημαντική συμβολή τους στην ασφαλή απομάκρυνση και φιλοξενία των Ελλήνων και των Ομογενών από την Ουκρανία εξέφρασε ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννης Χρυσουλάκης.

Σε επιστολή που απεύθυνε προς τον πρόεδρο της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας, Δράγκος Ζησόπουλο, καθώς και στους προέδρους των Ελληνικών Κοινοτήτων Ιασίου Αντριαν Μαυροκέφαλο, Βράιλας Μαριέτα Αλεξανδρέσκου & Γαλατσίου Ροδοκλία Ζαφειροπούλου, ο κ. Χρυσουλάκης υπογραμμίζει την γρήγορη κινητοποίησή τους σε δύσκολες στιγμές. « Η άμεση κινητοποίησή τους», σημειώνει μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσουλάκης, «η έμπρακτη αλληλεγγύη και ο πατριωτισμός που επέδειξαν στην δύσκολη ιστορικά συγκυρία που διανύουμε, αποτελεί λαμπρό παράδειγμα προς μίμηση και προκαλεί υπερηφάνεια». 

Ανάλογη ευχαριστήρια επιστολή έστειλε ο κ. Χρυσουλάκης και στους Έλληνες επιχειρηματίες κκ Σκάντζικα, Γιόξα και Σκανδαλίδη, οι οποίοι συνέδραμαν εξίσου αποφασιστικά τις ελληνικές Αρχές, παρέχοντας, υπό πραγματικά αντίξοες συνθήκες, μεταφορικά μέσα για τη μετακίνηση των εκκενωθέντων από Ουκρανία εντός της Μολδαβίας. 

Επιμέλεια: Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη

Πηγή: www.panhellenicpost.com

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος