24η Μαρτίου: Διεθνής Ημέρα για το Δικαίωμα στην Αλήθεια

Ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο ΠΑ.ΜΑΚ. Κωνσταντίνος Τσιτσελίκης μίλησε στην εκπομπή “Περίμετρος” της ΕΡΤ3 μίλησε για τη σημερινή Διεθνή Ημέρα για το δικαίωμα στην Αλήθεια.

Ο ίδιος επισήμανε μεταξύ άλλων ότι παρά τις συνθήκες στις οποίες ζούμε και το γεγονός ότι είμαστε μία δημοκρατική χώρα η Ελλάδα παραμένει στις χαμηλότερες θέσεις παγκοσμίως σε σχέση με την ελευθερία στον Τύπο. Οι δημοσιογράφοι οφείλουν να ελέγχουν τις πηγές τους, προκειμένου να αποφύγουν τις ψευδείς ειδήσεις τόνισε ο κ. Τσιτσελίκης και αναφέρθηκε στην αντικειμενικότητα των δημοσιογράφων του BBC λέγοντας ότι δεν φοβούνται να ασκήσουν κριτική στις κυβερνήσεις της Βρετανίας σε αντίθεση με τους Έλληνες δημοσιογράφους.

H Διεθνής Ημέρα για το Δικαίωμα στην Αλήθεια σχετικά με τις Καταφανείς Παραβιάσεις των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και την Αξιοπρέπεια των Θυμάτων καθιερώθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ μόλις το 2010 και διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 24 Μαρτίου με στόχο να τιμήσει τη μνήμη των θυμάτων των καταφανών και συστηματικών παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όσους αφιέρωσαν τη ζωή τους στην προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τέλος, αποτελεί αναγνώριση της συμβολής του αρχιεπισκόπου του Ελ Σαλβαδόρ Όσκαρ Ρομέρο, που δολοφονήθηκε στις 24 Μαρτίου 1980, μετά τις καταγγελίες του για μαζικές παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τη χούντα που κυβερνούσε την πατρίδα του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος