Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες – Κρίσιμες συσκέψεις (vid)

Αμετακίνητοι παραμένουν οι αγρότες που αντιδρούν στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό. Η περαιτέρω στάση τους αλλά και η συνάντηση τους με τον πρωθυπουργό, την οποία ζητούν να γίνει από μηδενική βάση, αναμένεται να αποφασιστούν στις δύο κρίσιμες πανελλαδικές αγροτικές συσκέψεις που βρίσκονται σε εξέλιξη σε Θεσσαλονίκη και Νίκαια.

Στο πλαίσιο αυτό και εν αναμονή των αποτελεσμάτων από τις δύο συναντήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη από τη μια μεριά πληθαίνουν τα μπλόκα και τα τρακτέρ στους δρόμους, από την άλλη σε μερικά σημεία θα υπάρξει κλείσιμο 12:00-14:00 το μεσημέρι, ενώ σε άλλα δεν θα σημειωθεί καμία κινητοποίηση μέχρι το βράδυ, οπότε και προγραμματίζεται συμβολικός αποκλεισμός 19:00-21:00.

Oι αγρότες εμμένουν στους ολιγόωρους αποκλεισμούς στα μπλόκα, τα οποία ενισχύονται και αυτή τη στιγμή έχουν φτάσει τα 25.

Επ’ αόριστον έκλεισαν τους κόμβους της Κουλούρας και των Κερδυλλίων, ενώ κατά διαστήματα ανοίγουν το τελωνείο του Προμαχώνα. Στο μεταξύ, σε ολιγόωρο συμβολικό αποκλεισμό στον κόμβο των Αφιδνών από τις 12 μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι, πραγματοποιούν οι ανθοπαραγωγοί της Αττικής.

Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες – Κρίσιμες συσκέψεις (vid)Αγρότες της Μεσσήνης μπήκαν στην κεντρική πλατεία της Καλαμάτας, κρατώντας μαύρες σημαίες και πανό με τα αιτήματά τους, ύστερα από ημίωρη πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους της πόλης.Στα μπλόκα παραμένουν οι αγρότες – Κρίσιμες συσκέψεις (vid)

Το κομβόι των τρακτέρ θα καταλήξει στο μπλόκο του Ασπροχώματος, που έχει στηθεί εκεί από την περασμένη Κυριακή, αποκόπτοντας τη διέλευση των οχημάτων από και προς τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα.

Εν τω μεταξύ, αγρότες της Κορινθίας κλείνουν επ’ αόριστον την εθνική οδό Κορίνθου-Τρίπολης, στο ύψος του Ισθμού, ενώ κατά διαστήματα θα κλείνουν και την παλιά εθνική οδό στο ίδιο ύψος.

Κάλεσμα προς τους αγρότες της Ζακύνθου να βγουν στους δρόμους με τα τρακτέρ τη Δευτέρα 1η Φεβρουαρίου κατά του νέου ασφαλιστικού νομοσχεδίου που προωθεί η κυβέρνηση, απηύθυνε νωρίτερα η συντονιστική επιτροπή αγροτών Ζακύνθου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα γραφεία της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Ζακύνθου.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου κάλεσε τους αγρότες να συναντηθούν με τον πρωθυπουργό και να καταθέσουν τις προτάσεις τους. Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο υπουργός τόνισε ο διάλογος είναι μονόδρομος ωστόσο -όπως είπε- για να επιτευχθεί αυτό θα πρέπει οι αγρότες να έχουν συλλογική έκφραση. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι οι αγρότες δεν θα πρέπει να περιμένουν άλλου χαρακτήρα κινήσεις από την κυβέρνηση.

Πηγή: ΕΡΤ1, Α’Πρόγραμμα
Σχετικές ειδήσεις:
Φλώρινα: Άλλο ένα μπλόκο στήθηκε στο τελωνείο της Νίκης στην Φλώρινα
Τρίπολη: Ενισχύεται το μπλόκο των αγροτών στο Καλαμάκι
Λάρισα: Kλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες. Σήμερα οι κρίσιμες συσκέψεις σε Θεσσαλονίκη και Νίκαια
ΕΡΤ Ιωαννίνων: Αγροτικές κινητοποιήσεις σε Ήπειρο
ΕΡΤ ΠΥΡΓΟΥ:Ούτε βήμα πίσω…
Λάρισα: Ζητάμε λύσεις και απαντήσεις επί των αιτημάτων
Ρόδος: Παράσταση διαμαρτυρίας των αγροτών στο Νοσοκομείο Ρόδου. Αποχώρησαν από την πλατεία Δημαρχείου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος