Βόλος: Μαζική κάθοδος Πηλιορειτών αγροτών στο Βόλο

Από μεγάλη συμμετοχή, παλμό, δυναμισμό αλλά και ευρηματικότητα χαρακτηρίστηκε η σημερινή κινητοποίηση των αγροτών του Πηλίου. Κατά κοινή παραδοχή, πρόκειται για την μαζικότερη κινητοποίηση που έχουν κάνει ποτέ οι Πηλιορείτες αγρότες , οι οποίοι κατέβηκαν σήμερα, στο Βόλο, από όλα τα χωριά του Πηλίου.

Σύμφωνα με επίσημες εκτιμήσεις, στην κινητοποίηση συμμετείχαν περί τα 350 αγροτικά οχήματα που με μαύρες σημαίες συναντήθηκαν αρχικά, στις 10 το πρωί, στη διασταύρωση του περιφερειακού με την οδό Ιωλκού και εν συνεχεία, κατευθύνθηκαν κονβόι, στο λιμάνι του Βόλου όπου και στάθμευσαν. Σήμα κατατεθέν της πομπής ήταν ένα αυτοσχέδιο … φέρετρο, καθώς και η ελληνική σημαία.

Από το λιμάνι, οι αγρότες κατευθύνθηκαν πεζή στο κτίριο της εφορίας (πίσω από το Δημαρχείο), όπου επέδωσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας στον διευθυντή της υπηρεσίας. Εκεί παρέμειναν γα αρκετή ώρα, φωνάζοντας συνθήματα κατά της κυβερνητικής πολιτικής.

Τελευταίος σταθμός της σημερινής κινητοποίησης των αγροτών του Πηλίου ήταν τα γραφεία της Νομαρχιακής Επιτροπής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ, στην Πλατεία Ελευθερίας, όπου ένα από τα αγροτικά αυτοκίνητα μάλιστα, έφτασε – στην κυριολεξία – μέχρι την πόρτα εισόδου της πολυκατοικίας. Τραγουδώντας τον εθνικό ύμνο, οι αγρότες εναπόθεσαν  εκεί το αυτοσχέδιο φέρετρο, ζητώντας επίμονα να συναντήσουν κάποιο μέλος της Ν.Ε. για να του επιδώσουν το ψήφισμά τους, όπως και έγινε.

Δυσαρέσκεια για την συμπεριφορά αγροτών του μπλόκου Μικροθηβών

Η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε στις 2 το μεσημέρι, ενώ συμφωνήθηκε όπως εκπρόσωποι των Πηλιορειτών αγροτών μεταβούν στο μπλόκο της Νίκαιας προς συμπαράσταση των συναδέλφων τους.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι κατά τη διάρκεια της σημερινής κινητοποίησης εκφράστηκε δυσαρέσκεια από μερίδα αγροτών του Πηλίου σε σχέση με την συμπεριφορά συναδέλφων τους από τον κόμβο των Μικροθηβών. Όπως μάλιστα δήλωσε ο δήμαρχος Ζαγοράς, κ. Πατής Κουτσάφτης, δεν πρόκειται να μεταβούν στο μπλόκο των Μικροθηβών γιατί δεν είναι ευπρόσδεκτοι από τους αγρότες εκεί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος