Ισπανία: Ουρές στα βενζινάδικα για το μπόνους 20 λεπτών το λίτρο βενζίνης για όλους τους πολίτες

Ουρές στα βενζινάδικα της Ισπανίας από το πρωί με αφορμή το μπόνους 20 λεπτών του ευρώ ανά λίτρο βενζίνης και πετρελαίου που ξεκίνησε να ισχύει από σήμερα για όλους τους πολίτες.

Το μπόνους των 20 λεπτών/lit  αφαιρείται αυτόματα από την απόδειξη του βενζινάδικου και το μέτρο θα ισχύσει μέχρι τις 30 Ιουνίου. Τα 11.600 πρατήρια καυσίμων σε όλη την Ισπανία συνδέονται ηλεκτρονικά με το σύστημα της Εφορίας η οποία τους επιστρέφει το ποσόν που αφαιρείται από κάθε πελάτη.

Το μπόνους αυτό περιλαμβάνεται στο πακέτο μέτρων ανακούφισης που ενέκρινε η κυβέρνηση ύψους 16 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 6 δισ. ευρώ αφορούν σε άμεση βοήθεια και τα 10 δισ. ευρώ σε δάνεια με εγγύηση δημοσίου.

Όπως ανακοίνωσαν σήμερα τόσο η υπουργός Ενέργειας Τερέσα Ριβέρα, όσο και ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Χοσέ Λουίς Εσκριβά, τα μέτρα που αρχικά εγκρίθηκαν και θα έχουν διάρκεια μέχρι τις 30 Ιουνίου θα μπορούσαν να παραταθούν πέραν των τριών μηνών, προσαρμόζοντας το πλαίσιο, όπως κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Σχετικό άρθρο: https://ertnewsdev.oryx.gr/eidiseis/diethni/ispania-oikonomiko-paketo-metron-anakoyfisis-ypsoys-16-dis-eyro/?fbclid=IwAR1MvHTBj8rk64mkHwrNJJFUNEuaBtx_XX6gvM_E4-hmpzlBHgAT314D6dA

Μαδρίτη – Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος