Πρόταση ΚΚΕ Αρκαδίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων: “Επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός από ενιαίο κρατικό φορέα κατασκευών”

” Η διαχείριση των απορριμμάτων να γίνεται με γνώμονα της λαϊκές ανάγκες, με σεβασμό στο περιβάλλον, στην υγεία του λαού, στους φυσικούς πόρους, στο λαϊκό εισόδημα, που μόνο στο πλαίσιο ενός άλλου, ριζικά διαφορετικού δρόμου ανάπτυξης μπορεί να εξασφαλιστεί”.

Αυτό, δήλωσε ο Αριστείδης Δαμαλάς, μέλος του γραφείου της Επιτροπής Πελοποννήσου του ΚΚΕ, κατά την ομιλία του, στο πλαίσιο εκδήλωσης του ΚΚΕ Αρκαδίας, με θέμα ” Η διαχείριση των απορριμμάτων στο πλαίσιο της Πράσινης Ανάπτυξης και οι θέσεις του ΚΚΕ”.

Η εσπερίδα, έγινε στο Πνευματικό Κέντρο της Τρίπολης.

Ο βασικός ομιλητής, μεταξύ άλλων, τόνισε :

” Η φιλολαϊκή αυτή λύση, προϋποθέτει εξουσία και οικονομία, που καταργεί τις αιτίες που δημιουργούν και οξύνουν τα σημερινά προβλήματα, που δημιουργεί τις στέρεες προϋποθέσεις για την ανάπτυξη της χώρας προς το συμφέρον της εργατικής τάξης, όλων των λαϊκών στρωμάτων, δημιουργών του κοινωνικού πλούτου.Ένας ενιαίος κρατικός φορέας κατασκευών, θα υλοποιεί τα έργα, που θα ικανοποιούν, συνδυασμένα, τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Χρειάζεται κρατική ιδιοκτησία στα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής, κοινωνική ιδιοκτησία στη γη και στις τεχνικές υποδομές, εργατικός έλεγχος. Με μία λέξη, χρειάζεται εργατική εξουσία”.

Πρόταση ΚΚΕ Αρκαδίας για τη διαχείριση των απορριμμάτων: “Επιστημονικός κεντρικός σχεδιασμός από ενιαίο κρατικό φορέα κατασκευών”
Στ. Ζορμπαλάς

Παρέμβαση στην εκδήλωση, έκανε ο Νίκος Γόντικας, μέλος της Επιτροπής Περιοχής Πελοποννήσου του ΚΚΕ και Περιφερειακός Σύμβουλος.

Μάλιστα, ανέλυσε το ΣΔΙΤ Πελοποννήσου, με αφορμή και τα τελευταία γεγονότα στους δήμους Σπάρτης και Δυτικής Μάνης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος