Πυρκαγιά στη Ρόδο: Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν την κατάσβεση – Εκκενώθηκε προληπτικά η Σορωνή

Φωτιά έχει ξεσπάσει σε δασική περιοχή της Σορωνής στη Ρόδο. Είναι δύσκολη η κατάσταση λόγω των ισχυρών ανέμων. Τα εναέρια μέσα που αναμένονταν προκειμένου να συνδράμουν στην κατάσβεση, δεν θα επιχειρήσουν λόγω κακών καιρικών συνθηκών.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες η φωτιά μαίνεται σε ένα μέτωπο, που βρίσκεται σε απόσταση από το χωριό. Στην περιοχή έχουν φθάσει πολλά μηχανήματα όπως και ανθρώπινο δυναμικό που δίνει μάχη για να ελέγξει τη φωτιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου τα εναέρια μέσα που κλήθηκαν να συνδράμουν στην κατάσβεση της φωτιάς, δεν μπορούν να επιχειρήσουν λόγω των πολύ δυνατών ανέμων. Στην περιοχή επιχειρούν 40 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 15 οχήματα. Υπάρχει συνδρομή από υδροφόρες Ο.Τ.Α.

Ανακοίνωση εξέδωσε νωρίτερα η κοινότητα Σορωνής: «Παρακαλούνται οι κάτοικοι να εκκενώσουν άμεσα το παλιό χωριό λόγω πυρκαγιάς, που πλησιάζει τον οικισμό. Να βοηθηθούν ιδιαίτερα οι ηλικιωμένοι, απ’ όσους μπορούν να συνδράμουν».

Εν τω μεταξύ έχουν εκκενωθεί τα σχολεία, ενώ υπάρχει διακοπή της ηλεκτροδότησης σε μεγάλο μέρος του οικισμού.

Πυρκαγιά στη Ρόδο: Οι ισχυροί άνεμοι δυσκολεύουν την κατάσβεση – Εκκενώθηκε προληπτικά η Σορωνή

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νεκτάριος Σαντορινιός ζήτησε από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελο Τουρνά τη συνδρομή εναέριων μέσων, μόλις καταστεί εφικτό.  Νωρίτερα και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον αρμόδιο υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη ζήτησε τη συνδρομή πυροσβεστικών αεροσκαφών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος