Tον διακεκριμένο πιανίστα Πάρι Τσενίκογλου, σε ένα εξαιρετικό ρεσιτάλ, θα παρουσιάσει στην Καβάλα, το Δημοτικό Ωδείο της περιοχής.
Ο κορυφαίος πιανίστας θα ερμηνεύσει το Σάββατο 9 Απριλίου στις 20.30 το βράδυ, στην αίθουσα της Μεγάλης Λέσχης, τα 24 Πρελούδια του Frédéric Chopin και τα Πρελούδια του Claude Debussy.
Την Κυριακή 10 και τη Δευτέρα 11 Απριλίου, στον ίδιο χώρο, θα διεξαχθούν ατομικά σεμινάρια πιάνου από τον βραβευμένο πιανίστα, τα οποία απευθύνονται σε ενεργούς μαθητές (εντός και εκτός του ΔΩΚ) και ακροατές.
O Πάρις Τσενίκογλου γεννήθηκε το 1989 στη Θεσσαλονίκη. Σε ηλικία 15 ετών απέκτησε Δίπλωμα Πιάνου με 1ο Βραβείο και μνεία δεξιοτεχνίας ως μαθητής του Γιάννη Αδαμίδη στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης και συνέχισε τις σπουδές του στο τμήμα εξαιρετικών νέων ταλέντων της Hochschule für Musik und Theater του Μονάχου με καθηγητή τον Prof. Franz Massinger . Εκεί αποφοίτησε με Σολιστικό Δίπλωμα Πιάνου στην τάξη του Prof. Thomas Böckheler και στη συνέχεια ολοκλήρωσε με διάκριση τις Μεταπτυχιακές του Σπουδές στη Σολιστική Εκτέλεση και το τήμα Postgraduate με τον Pr. Jacques Rouvier στο Πανεπιστήμιο Mozarteum του Σάλτσμπουργκ.
Έχει αποσπάσει σημαντικές διακρίσεις και βραβεία,ενώ υπήρξε υπότροφος του Ιδρύματος Σπουδών του Γερμανικού Έθνους, του Πανεπιστημίου του Μονάχου, του Rotary Club Μονάχου-Martinsried και του Ιδρύματος Oscar και Vera Ritter του Αμβούργου.
Έχει συνεργαστεί σε πολλές ηχογραφήσεις και ζωντανές μεταδόσεις με τη Βαυαρική Ραδιοφωνία, τη Γερμανική Ραδιοφωνία και την Εθνική Ραδιοφωνία της Ισπανίας.
«O Πάρις Τσενίκογλου είναι αναμφίβολα ένα από τα εξέχοντα ταλέντα της γενιάς του» (Andreas Groethuysen). Ο βραβευμένος Έλληνας πιανίστας έχει αποσπάσει επανειλημμένα διθυραμβικές κριτικές από το διεθνή Τύπο για τις εμφανίσεις και τη δισκογραφία του. Η Süddeutsche Zeitung τον έχει χαρακτηρίσει «Αγαπημένο των Θεών» και «Μία αξιοθαύμαστη ανακάλυψη».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος