Υπουργείο Εργασίας: Σωστή η παραπομπή στην Επιθεώρηση Εργασίας της εργοδοσίας της κλινικής ΝΕΟΝ ΑΘΗΝΑΙΟΝ

Παρέμβαση στο θέμα των για καιρό απλήρωτων εργαζομένων της ιδιωτικής κλινικής ΝΕΟΝ ΑΘΗΝΑΙΟΝ έκανε το Υπουργείο Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με αφορμή την κριτική που του ασκήθηκε από το κλαδικό σωματείο εργαζομένων του χώρου.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας, αναφέρει τα εξής: “Επειδή σε δημοσιεύματα του τύπου αναφέρεται ότι το Υπουργείο Εργασίας «σήκωσε ψηλά τα χέρια» και δεν υπερασπίζεται τους απλήρωτους εργαζομένους της κλινικής ΝΕΟΝ ΑΘΗΝΑΙΟΝ, επισημαίνουμε τα παρακάτω:

1. Η παραπομπή, από το Υπουργείο της τριμερής συνάντησης, στο αρμόδιο τμήμα της Επιθεώρησης Εργασίας, δεν έγινε παρελκυστικά αλλά για λόγους μεγαλύτερης αποτελεσματικότητας. Η Επιθεώρηση Εργασίας μπορεί να επιβάλλει διοικητικές και άλλες κυρώσεις για τις καταφανείς παρανομίες της επιχείρησης σε βάρος των εργαζομένων.

2. Η αταλάντευτη στάση του Υπουργείου Εργασίας για την υπεράσπιση των εργαζομένων από την εργοδοτική αυθαιρεσία είναι αδιαπραγμάτευτη, ενώ παράλληλα διενεργεί μια σειρά ερευνών και ελέγχων για όσα γίνονται στην εταιρία. Κατά συνέπεια η κριτική που ασκείται είναι άδικη.

3. Το Υπουργείο θέλει να απευθύνει, δημόσια πια, μια σειρά ερωτημάτων για το θέμα αυτό:

· Είναι αλήθεια πως το ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ λειτουργεί σε Ιατρικό Επίπεδο, διενεργεί εργασίες (χειρουργεία κλπ) αμείβεται και τιμολογεί τις υπηρεσίες αυτές και με ποιό τρόπο;

· Είναι αλήθεια πως το ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ, επί προηγούμενης διοίκησης ΕΤΑΑ, εισέπραττε ένα σεβαστό ποσό, χωρίς ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα;

· Η εξόφληση της μισθοδοσίας που γίνεται από τον ΕΟΠΥΥ απευθύνεται εξολοκλήρου ή επιλεκτικά για κάποιους εργαζόμενους και γιατρούς;”.

Σχετική είδηση: Απλήρωτοι για μήνες οι εργαζόμενοι στην κλινική «ΝΕΟ ΑΘΗΝΑΙΟΝ» πραγματοποιούν συγκέντρωση την Τρίτη 26 Ιανουαρίου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος