Κέρκυρα: Συναυλία για τη στήριξη των προσφυγόπουλων της Ουκρανίας

Φιλανθρωπική συναυλία για την ενίσχυση των παιδιών των προσφύγων του πολέμου της Ουκρανίας, θα πραγματοποιηθεί στις 8 το βράδυ της Κυριακής 10 Απριλίου στο Δημοτικό Θέατρο της Κέρκυρας. Η πρωτοβουλία ανήκει στον νεοσύστατο Σύλλογο Ουκρανών Κέρκυρας και στον Κερκυραϊκό Σύλλογο Φίλων Ουκρανίας.
Στη συναυλία θα λάβουν μέρος η Φιλαρμονική Αυλιωτών, η Δηκμοτική χορωδία Δημόδοκος, η Χορωδία Κανονίου, η Μικρή και παιδική χορωδία Καναλίων, το Χορευτικό συγκρότημα Λαοδάμας, οι τραγουδιστές Σταματίνα Καρύδη, Αυγουστίνα Πηλού και Κωσταντίνος Κατωμέρης, μαζί με παιδιά προσφύγων από την πολύπαθη χώρα.

H κυρία Γαλήνη Προυντσάκ, μια εκ των διοργανωτών της εκδήλωσης μιλώντας στην ΕΡΤ Κέρκυρας, αναφέρθηκε και στους πρόσφυγες που αναγκάστηκαν να φύγουν από τις εστίες τους εξαιτίας του πολέμου, περιγράφοντας σκηνές βίας και φρίκης που δεν ταιριάζουν σε πολιτισμένα έθνη. Ήδη 60 ουκρανοί πρόσφυγες έχουν καταλύσει στην Κέρκυρα είτε σε σπίτια φίλων και γνωστών είτε σε σπίτια ομοεθνών τους που φιλοξενούν άτομα που δεν έχουν πού αλλού να πάνε. Η κυρία Προύντσακ, με καταγωγή από τη δυτική Ουκρανία, τόνισε ότι οι περιοχές που δεν έχουν πληγεί από τον πόλεμο έχουν δεχθεί το βάρος των 10 εκατομμυρίων εσωτερικών προσφύγων. Τέλος, δήλωσε ότι ο συγκεκριμένος πόλεμος και, κυρίως, οι ωμότητες που τον συνοδεύουν έχουν διαρρήξει τους αδελφικούς δεσμούς που είχαν οι δύο λαοί μεταξύ τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος