Χρ. Σαρδέλη, καθ. Φαρμακολογίας: Από δείγμα τριχών ίσως βρεθούν σημαντικά στοιχεία για το θάνατο του δεύτερου παιδιού

Οι έρευνες προσανατολίζονται προς τα δύο μικρότερα αδέρφια της 9χρονης Τζωρτζίνας, δήλωσε η Χρύσα Σαρδέλη, αναπληρώτρια καθηγήτρια Κλινικής Φαρμακολογίας στο ΑΠΘ, φιλοξενούμενη στις «Συνδέσεις», εξήγησε τον λόγο για τον οποίο μερικές από τις ουσίες που χορηγήθηκαν στη Τζωρτζίνα δεν ανιχνεύθηκαν.

Η κ. Σαρδέλη τόνισε πως στην Θεσσαλονίκη ολοκληρώθηκαν οι ποσοτικές αναλύσεις και επιβεβαιώθηκαν όλα τα δείγματα, για να μην υπάρξει καμία αμφιβολία για τις ουσίες στο σώμα της 9χρονης.

Συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι «οποιεσδήποτε ουσίες υπάρχουν μέσα σε ένα σώμα, γίνονται ανιχνεύσιμες από τα βιολογικά υγρά, τα οποία υπάρχουν για ελάχιστο χρονικό διάστημα μετά τον θάνατο κάποιου.

Η κα Σαρδέλη υποστήριξε ότι τα δείγματα τριχών και η ανάλυσή τους, η οποία είναι ιδιαίτερα εξειδικευμένη εξέταση, μπορούν να παρέχουν στοιχεία για ουσίες στον οργανισμό».

Και σημείωσε: «Ειδικά για το πρώτο παιδί είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρεθούν τρίχες, αφού έχουν περάσει τρία ολόκληρα χρόνια. Για το δεύτερο είναι πιο πιθανό και μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι το δείγμα τριχών μπορεί να προσδιορίσει εάν γινόταν χρόνια χρήση για κάποιου φαρμάκου ή περιστασιακά, ζήτημα λοιπόν που χρήζει ερμηνείας, γεγονός αρκετά δύσκολο».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος