Ιταλία: Η ΠτΔ Σακελλαροπούλου στα ελληνόφωνα χωριά της Απουλίας στις 9-10 Απριλίου

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Η Ελληνίδα Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη σε δώδεκα ελληνόφωνους δήμους του Σαλέντο, στη Νότιο Απουλία της Ιταλίας, στην επαρχία του Λέτσε, στις 9 και 10 Απριλίου.

Η επίσκεψη λαμβάνει χώρα στα πλαίσια της 20ής επετείου από τη γέννηση της Ένωσης Δήμων Grecìa Salentina, και η ΠτΔ αναμένεται να ανακηρυχθεί επί τη ευκαιρία επίτιμος δημότης των ανωτέρω Δήμων.

Η εν λόγω ένωση είναι μία από τις πέντε κοινότητες γλωσσικής μειονότητας της Απουλίας, και αποφάσισε να αναγνωρίσει επίσημα την Ελληνίδα Πρόεδρο της Δημοκρατίας ως απόδειξη βαθιάς φιλίας, εκτίμησης και συνεργασίας με το λαό της Grecìa Salentina.

Όπως μεταδίδει η ANSAmed, ο Roberto Casaluci, Πρόεδρος της Ένωσης και Δήμαρχος του Δήμου Castrignano dei Greci, δήλωσε: “Είμαστε πραγματικά χαρούμενοι και αποτελεί τιμή μας το γεγονός πως μπορούμε να γιορτάσουμε τα είκοσι χρόνια από τη σύσταση της Ένωσης Δήμων της Grecía Salentina με την επίσκεψη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας, την Εξοχότατη Κατερίνα Σακελλαροπούλου. Εμείς οι griki αισθανόμαστε και ζούμε ακόμα έντονα τον δεσμό και τη φιλία με τον ελληνικό λαό, γι’ αυτό και δεν θα μπορούσαμε να ελπίζουμε σε μεγαλύτερη ικανοποίηση από την παρουσία εκείνων που τον εκπροσωπούν και τον καθοδηγούν από την κορυφή της έγκριτης θητείας τους ως Αρχηγού Κράτους”. 

Συνεχίζει ο Casaluci. “Η Ένωση Δήμων μας έχει δείξει ότι αξίζει αυτού του είδους την προσοχή, αφού με τα χρόνια μπόρεσε να χτίσει το αναπτυξιακό της μοντέλο εστιάζοντας σε καινοτόμα και αποτελεσματικά έργα για την ενίσχυση του λαϊκού πολιτισμού και της grika ταυτότητας”. 

Η Πρόεδρος Σακελλαροπούλου θα προβεί σε μια ‘μίνι περιοδεία’ για την εισαγωγή της στις ιδιαιτερότητες και ιστορικές και καλλιτεχνικές ομορφιές της Grecìa Salentina “συμπεριλαμβανομένων των επιβλητικών μας Τραγουδιών του Πάθους, ένα από τα πιο σημαντικά γεγονότα που συνδέονται με τις παραδόσεις, τις θρησκευτικές τελετές και τα ιερά δημοτικά τραγούδια που χαρακτήριζαν τις τελετουργίες του Πάσχα και της Μεγάλης Εβδομάδας, που αυτές τις μέρες πραγματοποιούνται σε κάθε έναν από τους δήμους της Grecía Salentina”, καταλήγει ο Πρόεδρος Casaluci.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος