Βόλος: Σύλλογοι συνταξιούχων ζητούν καταβολή συνδρομών

Ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας συνυπογράφει το υπόμνημα διαμαρτυρίας των Συνταξιουχικών Οργανώσεων για τη μη καταβολή από τον αρμόδιο Υπουργό Εργασίας των συνδρομών που δικαιούνται με βάση νόμους που κατονομάζει.

Σύμφωνα με τη διοίκηση του Συλλόγου Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, το Σωματείο είναι δικαιούχος αυτών των συνδρομών και μετά την μεγάλη καθυστέρηση της καταβολής τους αδυνατεί να καλύψει τα τρέχοντα έξοδα του, όπως μισθώματα και λοιπά λειτουργικά έξοδα. Τα χρήματα παρακρατούνται για το σκοπό αυτό και οι συνταξιούχοι απαιτούν να δοθεί λύση με την άμεση καταβολή στις οργανώσεις τους.

Όπως αναφέρει το υπόμνημα των συνταξιουχικών οργανώσεων: “… Αυτό το υπόμνημα διαμαρτυρίας φέρει την υπογραφή 244 πρωτοβάθμιων σωματείων απ’ όλη την χώρα και των δευτεροβαθμίων οργανώσεων που τα εκπροσωπούν και αφορά στην παράνομη καθυστέρηση, ουσιαστικά αυθαίρετη άρνηση, της καταβολής από το Υπουργείο Εργασίας των συνδρομών, που νόμιμα παρακρατούνται οικειοθελώς από τους συνταξιούχους για το σκοπό αυτό… Όλο αυτό το διάστημα βιώνουμε μια απαράδεκτη αντιμετώπιση και πρακτική, δίχως να έχουμε μια συγκεκριμένη απάντηση, δίχως να έχουμε μια αιτιολογία, γιατί δεν έχουν αποδοθεί στις συνδικαλιστικές οργανώσεις των συνταξιούχων οι συνδρομές, που έχουν παρακρατηθεί για τα έτη, 2018- 2019- 2020- 2021 και του τρέχοντος μέχρι σήμερα… Αν η κυβέρνηση και ο υπουργός εργασίας πιστεύουν ότι με αυτή την πρακτική θα πνίξουν οικονομικά τα Συνταξιουχικά σωματεία, τους δηλώνουμε ότι αυτό δεν θα το επιτρέψουμε, τα χρήματα αυτά είναι των συνταξιούχων, τα διεκδικούμε και θα πάνε μέχρι δεκάρας στα σωματεία για τις ανάγκες τους. Οι συνταξιούχοι όλα αυτά τα χρόνια έχουμε υποστεί τις εξοντωτικές περικοπές των συντάξεών μας από όλες τις κυβερνήσεις με διάφορα προσχήματα, οι οποίες μάλιστα γίνονταν αμέσως και με αναδρομική ισχύ. Απευθυνόμαστε λοιπόν σε εσάς και προσδοκούμε στις ενέργειές σας για την αποκατάσταση αυτής της πρωτοφανούς αδικίας σε βάρος μας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος