Βόλος: Οικειοθελής αποχώρηση ή απόλυση για το μισό προσωπικό της “Λεβεντέρης”

Τελεσίγραφο οικειοθελούς αποχώρησης ή απόλυσης απέστειλε η διεύθυνση της Εταιρείας Λεβεντέρης στους 29 εργαζόμενους στην επιχείρηση.Συγκεκριμένα, η Εταιρεία ζητά την οικειοθελή αποχώρηση 14 ατόμων, απειλώντας ότι αν αυτό δεν γίνει μέχρι τις αρχές Φεβρουαρίου, τότε θα προχωρήσει σε ισάριθμες απολύσεις.
Αξίζει να σημειωθεί πως στην βιομηχανία κατασκευής συρματόσχοινων Λεβεντέρης, ίσχυε επί χρόνια η εκ περιτροπής εργασία και μόλις τους τελευταίους μήνες είχε επανέλθει το καθεστώς της πλήρους απασχόλησης.

Σε ανακοίνωση της εταιρίας αναφέρεται:
«Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να αντιμετωπίσουμε την ανάγκη μείωσης του προσωπικού μας ως ύστατη προσπάθεια διασφάλισης της συνέχισης της απρόσκοπτης λειτουργίας της εταιρίας εν μέσω των γνωστών σε όλους σας δυσμενών οικονομικών συνθηκών που επικρατούν στην ελληνική αγορά.
Τον τελευταίο καιρό, τα οξυμένα προβλήματα που επί σειρά ετών αντιμετωπίζει η Εταιρία λόγω της εκτεταμένης οικονομικής κρίσης, διογκώνονται περαιτέρω και καθιστούν αδύνατη τη συνέχιση της πορείας της με βάση το μέχρι τώρα εφαρμοζόμενο οικονομικό και επιχειρησιακό της πρόγραμμα.

Η ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών εμφανίζεται πλέον άμεση. Το πρόγραμμα που είμαστε αναγκασμένοι να υιοθετήσουμε για τον επιβεβλημένο περιορισμό των δαπανών μας περιλαμβάνει την περικοπή 14 θέσεων εργασίας.
Στην προσπάθειά μας να μετριάσουμε τις επιπτώσεις της δυσάρεστης αυτής κατάστασης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αποφασίσαμε να προσφέρουμε σε όλους εσάς τους εργαζομένους μας ένα Πρόγραμμα Εθελούσιας Πρόωρης Εξόδου το οποίο είναι ανοικτό σε όλο το προσωπικό, ανεξαρτήτως ηλικίας και προϋπηρεσίας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος