Το Κίεβο θα επισκεφθεί τις προσεχείς ημέρες ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ

ανταπόκριση από τη Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ θα επισκεφθεί το Κίεβο όπου θα έχει συνάντηση με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι χωρίς όμως να δίνονται περισσότερες πληροφορίες για τις ακριβείς ημερομηνίες “για λόγους ασφαλείας”, όπως επισημαίνει η Μονκλόα. Θα συναντηθεί επίσης και με τον Ουκρανό πρωθυπουργό Denys Shmyhal.

Στόχος του ταξιδιού είναι να επιβεβαιώσει τη δέσμευση της Ισπανίας προς την Ουκρανία και την απόδειξη της αλληλεγγύης της απέναντι στην επίθεση στην οποία υφίσταται από τη Ρωσία.

Το ταξίδι, χωρίς ακόμη συγκεκριμένη ημερομηνία, επιβεβαιώθηκε παράλληλα με την ανακοίνωση Σάντσεθ για την επαναλειτουργία της ισπανικής πρεσβείας στην ουκρανική πρωτεύουσα.

Τον Σάντσεθ θα συνοδεύουν, υποστηρικτικά, μέλη των GEO’s, επίλεκτη μονάδα της εθνικής αστυνομίας που δημιουργήθηκε το 1978 και εξειδικεύεται σε αποστολές εκτός Ισπανίας, καθώς και στην εξάρθρωση τρομοκρατικών ομάδων ή στην προστασία προσωπικοτήτων σε περιπτώσεις που απαιτούνται ειδικά προσόντα.

Το ταξίδι του Σάντσεθ θα πραγματοποιηθεί μόλις δύο εβδομάδες αφότου ο Ζελένσκι παρενέβη ενώπιον βουλευτών και γερουσιαστών μέσω τηλεδιάσκεψης στην ολομέλεια του ισπανικού κοινοβουλίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος