Μυρωδιές από λεμονανθούς βανίλια και κανέλα γεμίζουν τα σοκάκια των χωριών της Κρήτης αυτές τις μέρες.
Οι γυναίκες ψήνουν τα καλιτσούνια το παραδοσιακό γλυκό του Πάσχα. Γλυκιά φρέσκια μυζήθρα από τους βοσκούς της Κρήτης ανατολίτικα μπαχαρικά και στο τέλος λεμονόφιλα, για το άρωμα, τα μυστικά για τα γευστικά καλιτσούνια. Η ΕΡΤ βρέθηκε στο Συνεταιρισμό γυναικών Κριτσάς καταγράφοντας αυτό μοναδικό έθιμο. Ένας άτυπος διαγωνισμός διεξάγεται κάθε χρόνο στις γειτονιές της Κριτσάς με τις νοικοκυρές να διαγωνίζονται για τα πιο γευστικά αλλά και όμορφα καλιτσούνια. Όπως μας είπαν οι γυναίκες της Κριτσάς τα μυστικά για τα καλιτσούνια είναι η ντόπια μυζήθρα το καλό λάδι και η συνταγή της γιαγιάς…Καλή Αναστάση…
Ρεπορτάζ: Ιάσων Ταβλάς
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος