Βόλος: Δεν θα πέσουμε χωρίς αγώνα δηλώνουν οι εργαζόμενοι της Λεβεντέρης

Αποφασισμένοι να μην αποδεχθούν την πρόταση της διοίκησης της εταιρείας «Λεβεντέρης» για συμμετοχή στο πρόγραμμα οικειοθελούς αποχώρησης, είναι και οι 29 εργαζόμενοι της συρματοβιομηχανίας στο Βόλο. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου ο αντιπρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων, κ. Απόστολος Τάκος, το πρόγραμμα αφορά 14 άτομα και η Εταιρεία έχει διαμηνύσει πως αν οι εργαζόμενοι δεν το αποδεχθούν μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου, τότε η εταιρεία θα προχωρήσει σε ισάριθμες απολύσεις (τέσσερις κάθε μήνα). Σύμφωνα με τον κ. Τάκο, η εταιρεία επικαλείται ότι δεν υπάρχει αντικείμενο δουλειάς, όμως αυτό – όπως είπε – δεν ευσταθεί, καθώς είναι επιλογή της,να κάνει εισαγωγές από το να κατασκευάζει η ίδια τα συρματόσχοινα.

“Από μονάδα κάθετης παραγωγής έχει μετατραπεί σε μονάδα μεταποίησης” δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τάκος, προσθέτοντας πως, παρότι είναι δύσκολο να ανατραπεί η απόφαση της Εταιρείας, εντούτοις δεν πρόκειται οι εργαζόμενοι να παραδοθούν χωρίς πρώτα να αγωνιστούν.
Πρόσθεσε ακόμη, ότι οι κινητοποιήσεις που θα προβούν, θα είναι κάθε είδους, από απεργία και πορείες μέχρι ότι άλλο σκεφθούν. από τη στιγμή που η εταιρεία προχωρήσει σε απολύσεις οι εξετάζουν κάθε είδους κινητοποίηση, είτε απεργίες, είτε πορείες.
Αξίζει να σημειωθεί πως οι εργαζόμενοι της βιομηχανίας Λεβεντέρης στο Βόλο βρίσκονταν σε καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας από τον Μάιο του 2012 και μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2015, οπότε επανήλθαν σε κανονικό καθεστώς, κατόπιν δυναμικών κινητοποιήσεων που διήρκησαν σχεδόν όλο το καλοκαίρι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος