Εγκαίνια για την κοινή Γενική Εμπορική Έκθεση των περιφερειών Ιωαννίνων και Αργυροκάστρου

Στα εγκαίνια της κοινής Γενικής Εμπορικής Έκθεσης των περιφερειών Ιωαννίνων και Αργυροκάστρου, παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Εξωτερικών οικονομικής διπλωματίας και εξωστρέφειας της Ελλάδας κ. Κώστας Φραγκογιάννης. Είναι η πρώτη έκθεση του είδους που οργανώθηκε μετά την εκδήλωση της πανδημίας του κορονοϊού και μια πρωτοβουλία που επισφραγίζει το θετικό κλίμα στις ελληνοαλβανικές σχέσεις, καθώς και την κοινή βούληση των δύο πλευρών.

Η πρώτη κοινή εμπορική έκθεση των περιφερειών Ιωαννίνων και Αργυροκάστρου σε μια περιοχή με πληθυσμό 23.000 περίπου κατοίκων, όπως το Αργυρόκαστρο, όπου οι ομογενείς επιχειρηματίες έχουν το δικό τους σημαντικό ρόλο στον τόπο καταγωγής τους, κατάφερε τον στόχο του – την προσέγγιση και ενίσχυση της συνεργασίας των εμπορικών, τουριστικών και παραγωγικών οικονομικών δραστηριοτήτων από τις δύο πλευρές των συνόρων.

Συνοδευόμενος από την Υπουργό Τουρισμού Αλβανίας, Μιρέλα Κουμπάρο ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Φραγκογιάννης, επισκέφτηκε τα περίπτερά των Ελλήνων μειονοτικών επιχειρηματιών και αντάλλαξε μαζί τους απόψεις για την περαιτέρω ενίσχυση της δραστηριότητάς τους και της συνεργασίας με την ελληνική πλευρά.

Μετά την επίσκεψή του στα χωριά της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στους Δήμους Δρόπολης και Πωγωνίου ο κ. Φραγκογιάννης ενημέρωσε τους εκπροσώπους των τοπικών κοινοτήτων ότι έχει ήδη εξασφαλίσει δωρεές ποσοτήτων δομικών υλικών – τσιμέντου και σιδήρου – καθώς κι ένα κονδύλιο ύψους 150.000 ευρώ από τα προγράμματα Αναπτυξιακής Βοήθειας του Υπουργείου Εξωτερικών για έργα υποδομών στην περιοχή.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΚΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος