«Η άνοδος και η πτώση των Βερσαλλιών» στην ΕΡΤ2

Η ΕΡΤ2 παρουσιάζει τη δραματοποιημένη σειρά ντοκιμαντέρ τριών ωριαίων επεισοδίων, «Η άνοδος και η πτώση των Βερσαλλιών», συμπαραγωγής Γαλλίας-Αγγλίας 2011.  Οι τηλεθεατές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το τρίτο επεισόδιο της σειράς την Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016, στις 10:00.

Σύμβολο της δόξας της Γαλλίας, οι Βερσαλλίες είναι ίσως το πιο υπέροχο βασιλικό παλάτι στην Ευρώπη και θεωρείται ως ένα από τα θαύματα του κόσμου. Από το 1643 έως το 1792, ήταν η πιο λαμπρή περίοδος της μοναρχίας, η οποία τελείωσε με την πτώση της δυναστείας των Βουρβόνων.

«Η άνοδος και η πτώση των Βερσαλλιών» στην ΕΡΤ2

Λουδοβίκος 14ος, Λουδοβίκος 15ος, Λουδοβίκος 16ος: τρεις μονάρχες, τρεις βασιλείες, τρεις ιστορίες… Η δραματοποιημένη αυτή σειρά ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τα πορτρέτα των τριών αυτών μοναρχών και αναπλάθει τις ζωές τους, τους έρωτές τους και την πολιτική τους δύναμη. Από τον Λουδοβίκο 14ο, τον επονομαζόμενο Βασιλιά Ηλιο μέχρι τον Λουδοβίκο τον 16ο, τον μοναδικό βασιλιά της Γαλλίας που εκτελέστηκε, η σειρά προσφέρει μια ανασκόπηση των 150 χρόνων της μοναρχίας στις Βερσαλλίες μέχρι τη Γαλλική Επανάσταση.

Επεισόδιο 3ο: «Λουδοβίκος 16ος: Βερσαλλίες – Η αντίστροφη μέτρηση» (Louis XVΙ). Το επεισόδιο αυτό καταγράφει τις τελευταίες μέρες της δυναστείας των Βουρβόνων κάτω από την καταστρεπτική βασιλεία του Λουδοβίκου 16ου  και της Μαρίας Αντουανέτας. Η απόδοσή του ως βασιλιά δεν είναι τίποτα περισσότερο από κάποιες προσπάθειες στο βασιλικό κρεβάτι. Ενώ ο γαλλικός λαός λιμοκτονούσε, η αριστοκρατία ήταν απασχολημένη μετά πολυδάπανα πάρτι στο εσωτερικό του επιχρυσωμένου παλατιού των Βερσαλλιών. Η Μαρία Αντουανέτα ευθύνεται κατά μεγάλο μέρος για τις υπερβολές των πλουσίων. Καθώς ο Λουδοβίκος γλιστρά προς την κατάθλιψη και την τρέλα, μαζί με τη βασίλισσα προσπαθούν να αποτρέψουν μια επανάσταση ανεπιτυχώς.

«Η άνοδος και η πτώση των Βερσαλλιών» στην ΕΡΤ2

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος