Συρία: Προελαύνει ο στρατός στην Λαττάκεια – Τουρκομάνοι και Άραβες εισρέουν στην Τουρκία

Πάνω από 3.000 Τουρκομάνοι και Άραβες που έφυγαν για να σωθούν από την προέλαση των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων στο βόρειο τμήμα της επαρχίας της Λαττάκειας πέρασαν στο έδαφος της Τουρκίας τις τελευταίες τρεις ημέρες, ανακοίνωσε σήμερα η τουρκική υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων και πολιτικής προστασίας (AFAD).

Ένας Τουρκομάνος αξιωματούχος δήλωσε ότι αρκετές χιλιάδες πρόσφυγες ακόμη αναμένεται να προσπαθήσουν να φθάσουν στην Τουρκία, καθώς, όπως εξήγησε, ένας καταυλισμός ο οποίος στεγάζει κυρίως Τουρκομάνους στο χωριό Γιαμάντι εκκενώνεται καθώς προελαύνουν συριακές κυβερνητικές δυνάμεις με την υποστήριξη αεροπορικών πληγμάτων της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας.

Οι επιδρομές της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας που ξεκίνησαν πριν από περίπου 4 μήνες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε σχεδόν 1.400 άμαχους, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ένας απεσταλμένος της αντιπολίτευσης στις συνομιλίες της Γενεύης υποστήριξε πως οι βομβαρδισμοί κλιμακώθηκαν ενόψει των διαπραγματεύσεων.

Η μειονότητα των Τουρκομάνων συνδέεται άμεσα με την Τουρκία και η Άγκυρα έχει εξοργιστεί από αυτή που αποκαλεί εσκεμμένη στοχοθέτησή τους από τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος