Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου – «We can. I can» (vid)

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου έχει οριστεί η 4η  Φεβρουαρίου με πρωτοβουλία της Διεθνούς Ένωσης κατά του Καρκίνου (UICC), που εκπροσωπεί 280 οργανώσεις σε 90 χώρες του κόσμου. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, η  εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης δίνει ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη της νόσου, που αποτελεί παγκόσμια «μάστιγα», καθώς περισσότερο από το 1/3 των θανάτων από καρκίνο παγκοσμίως μπορούν να αποτραπούν, αν η νόσος διαγνωστεί έγκαιρα.

Ο καρκίνος είναι μια από τις πρώτες αιτίες θανάτου παγκοσμίως και ευθύνεται για 8,2 εκατομμύρια θανάτους κάθε χρόνο. Με αφορμή, λοιπόν, την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, η Ένωση για τον Παγκόσμιο Ελεγχο της νόσου (UICC) προσκαλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν σε μια παγκόσμια κινητοποίηση με στοχευμένες ενέργειες και δράσεις, με σκοπό την αφύπνιση, την  ενημέρωση και τη συστράτευση όλων στην καταπολέμηση της νόσου, αλλά και στην αντιμετώπιση και στην άμβλυνση των αρνητικών επιπτώσεων που προκαλεί ο καρκίνος.

Ειδικότερα, με κεντρικό σύνθημα της φετινής εκστρατείας «We can. I can» – «Μπορούμε. Μπορώ», μας καλεί όλους να συμμετάσχουμε ενεργά και να διαδώσουμε το μήνυμα, μέσω των social media, ενώ παράλληλα διοργανώνει τη δράση «Talking Hands» (Χέρια που μιλούν), με την οποία όλοι, με απλό και έξυπνο τρόπο, μπορούμε να δείξουμε έμπρακτα την υποστήριξή μας.

Πώς μπορείτε να λάβετε μέρος στη δράση Talking Hands

Παγκόσμια Ημέρα Κατά του Καρκίνου – «We can. I can» (vid)

  • Γράψτε ένα μήνυμα υποστήριξης στο χέρι σας για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου, χρησιμοποιώντας το σύνθημα «We can. I can».
  • Φωτογραφίστε το χέρι σας ώστε να φαίνεται το μήνυμα.
  • Κοινοποιήστε τη φωτογραφία στον προσωπικό σας λογαριασμό χρησιμοποιώντας τα δύο hashtags  #WorldCancerDay  and #WeCanICan
  • Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα worldcancerday.org για να δείτε τη φωτογραφία σας δημοσιευμένη στον τοίχο υποστήριξης.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία, με κεντρικό σύνθημα «Μπορώ. Μπορούμε», πραγματοποιεί  σειρά εκδηλώσεων σε πολλές περιοχές της χώρας, με σκοπό την ενημέρωση και τη συστράτευση όλων στην καταπολέμηση της νόσου.

“Πρέπει να δράσουμε τώρα γιατί αυτή είναι μία μεγάλη παγκόσμια επιδημία με αυξητικές τάσεις. Προβλέπεται ότι μέχρι το 2025 τα ετήσια νέα περιστατικά καρκίνου θα αυξηθούν στα 19,3 εκατομμύρια, από 14,1 εκατομμύρια που ήταν το 2012″ επισημαίνουν οι γιατροί και τα μέλη της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας.

  • Λόγω της γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ την 4η Φεβρουαρίου, η κεντρική εκδήλωση της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας πραγματοποιείται φέτος στις 5 Φεβρουαρίου, στο Σύνταγμα (Γωνία Ερμού και Νίκης).

ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΙΣΤΟΤΟΠΟΙ

WorldCancerDay.org

World Cancer Campaign

International Union Against Cancer

Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος