Θεσσαλονίκη: Επεισόδια και πάλι στο ΑΠΘ

Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών που διαμαρτύρονται για την παρουσία της αστυνομίας στους χώρους του ΑΠΘ σημειώθηκαν πριν από λίγη ώρα. Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση χημικών για να απωθήσουν τους συγκεντρωμένους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αντιεξουσιαστές, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, επιτέθηκαν στις αστυνομικές δυνάμεις με πέτρες και άλλα αντικείμενα. Η αστυνομία απάντησε με κρότου λάμψης και περιορισμένη χρήση χημικών. Στη διάρκεια των επεισοδίων έγινε προσαγωγή ενός ατόμου.

Περίπου διακόσια άτομα είχαν συγκεντρωθεί νωρίτερα έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ, στο ισόγειο της οποίας ξεκίνησαν σήμερα εκ νέου οι εργασίες για την αποκατάσταση των ζημιών στο χώρο της βιβλιοθήκης. Κάποια στιγμή οι συγκεντρωμένοι προσπάθησαν να μπουν στο χώρο όπου γίνονται οι εργασίες αποκατάστασης των καταστροφών και προκάλεσαν την επέμβαση της αστυνομίας.

Στις 3 το μεσημέρι έχει προαναγγελθεί κινητοποίηση και στην πρυτανεία του ΑΠΘ από φοιτητικούς συλλόγους, εκπρόσωποι των οποίων θα προσπαθήσουν να συνομιλήσουν με τις πρυτανικές αρχές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος