BBC για Τελικό Eurovision 2021: Ο Μακρόν έστειλε μήνυμα σε παρουσιαστή ώστε να “κάνει κάτι” κατά των Måneskin

Ανταπόκριση από την Ιταλία για την ΕΡΤ: Κρίστιαν Μαυρής

Ενώ η Eurovision 2022 διεξάγεται κανονικά στο Τορίνο της Ιταλίας, ενδιαφέρον προκαλεί δημοσίευμα του BBC σχετικά με το οποίο ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν φαίνεται να παρενέβη αυτοπροσώπως μέσω μηνύματος στο τηλέφωνο Γάλλου παρουσιαστή, ικετεύοντάς τον να “κάνει κάτι”.

Υπενθυμίζουμε πως κατά τη διάρκεια του Τελικού της Eurovision 2021 στο Rotterdam, η Γαλλία είχε κατακτήσει την δεύτερη θέση με το τραγούδι “Voilà” της Barbara Pravi, ενώ την πρώτη θέση είχαν κατακτήσει οι Ιταλοί ρόκερς Måneskin με το δικό τους “Zitti e buoni”.

Μια πρώτη θέση η οποία όμως για μερικές ώρες επισκιάστηκε από τις υποψίες πως ο τραγουδιστής των Måneskin, Damiano David, ενδεχομένως να είχε κάνει χρήση ναρκωτικών κατά τη διάρκεια του τελικού και μάλιστα στο τραπεζάκι του συγκροτήματος και στην κύρια αίθουσα. Σενάριο που απορρίφθηκε αμέσως από τους Maneskin και που τελικά ξεκαθαρίστηκε ως “μη υφιστάμενο γεγονός”.

Το χάος εκείνης της στιγμής διηγήθηκε ο Γάλλος παρουσιαστής Stéphane Bern στα μικρόφωνα του δικτύου BBC, ο οποίος έκανε λόγο περί “μεγάλου, μεγάλου χάους”.

“Έλαβα τόσα πολλά μηνύματα στο κινητό μου – ακόμη και ένα από τον Γάλλο Πρόεδρο – που μου έλεγαν ότι οι Måneskin έπρεπε να αποκλειστούν, λέγοντας: «Πρέπει να κάνεις κάτι, σε παρακαλώ»” είπε ο Bern, ενώ τόνισε πως και “ο Γάλλος Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ο οποίος ήταν στο Ρότερνταμ για τον διαγωνισμό, μου έστειλε επίσης μηνύματα λέγοντας: “Τι πρέπει να κάνουμε; Τι να κάνουμε; Παρακαλώ κάντε κάτι” ”.

Σε τούτη την κατάσταση απόλυτου χάους, ο Bern δήλωσε χαρακτηριστικά: “Μα τι θα μπορούσα να είχα κάνει; Δεν παρουσιάζω εγώ! Δεν είμαι ο Πρόεδρος της Eurovision!”.
Μάλιστα η Πρόεδρος της EBU (που διοργανώνει τον διαγωνισμό), κα. Delphine Ernotte, είναι Γαλλίδα και “συνέστησε σε όλους να παραμείνουν ψύχραιμοι”.

Ο Bern τόνισε λοιπόν πως η Πρόεδρος “είπε ότι αν κερδίσουμε, θέλουμε να είμαστε οι νικητές βάσει αξίας, όχι επειδή έχουμε αποκλείσει την πρώτη θέση”. Έτσι ο Bern έκλεισε λέγοντας πως “δεν κάναμε κανένα ‘θόρυβο’ ή διαμαρτυρία για αυτό” και οι Måneskin κέρδισαν κανονικά την πρώτη θέση, όπως γνωρίζουμε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος