Κ. Ζαχαριάδης: “Δεν θα υπάρξουν προβλήματα κυβερνητικής συνοχής, όσο δύσκολη και αν είναι η διαπραγμάτευση” (aud)

«Είναι κοινός τόπος σε όλα τα μέρη της διαπραγμάτευσης ότι, για να προχωρήσουμε στην επόμενη ημέρα και να ολοκληρώσουμε την πρώτη αξιολόγηση, πρέπει να υπάρξει μια δίκαιη συμφωνία και δεν πρέπει να καταστραφεί αυτό που έχει κτιστεί με μεγάλο κόπο από τον Αύγουστο μέχρι σήμερα», δήλωσε στο Πρώτο Πρόγραμμα και τους Ευαγγελία Μπαλτατζή και Ξενοφώντα Ζηκίδη , ο Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε μία σημαντική μάχη», πρόσθεσε, «και η θέση της Ελλάδας τον Φεβρουάριο του 2016 είναι σαφώς πιο ενδυναμωμένη και ισχυρή και με περισσότερους συμμάχους σε σχέση με την Ελλάδα τον Φεβρουάριο του 2015. Η θέση των πολιτών εξακολουθεί να παραμένει πολύ δύσκολη και είναι η πρόκληση της επόμενης περιόδου, μετά τη βελτίωση και τη σταθεροποίηση των μακροοικονομικών στοιχείων, να ρίξουμε όλο το βάρος στην καθημερινότητα των πολιτών».

Ο κ. Ζαχαριάδης εκτίμησε ότι: “Δεν θα υπάρξουν προβλήματα κυβερνητικής συνοχής, όσο δύσκολη και αν είναι η διαπραγμάτευση”. «Στην πλευρά των δανειστών δεν είναι όλοι ενιαίοι και εκεί πρέπει να αναζητήσουμε το συμφέρον της Ελλάδας, το οποίο είναι να κινηθούμε γρήγορα και αποφασιστικά και να βρούμε συμφωνία που θα επιτρέψει την επιστροφή στην ανάπτυξη», τόνισε.

Σε ερώτηση εάν ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αναντιστοιχία με την κοινωνία, ανέφερε, πως: «ευθύνη της κυβέρνησης είναι στα επόμενα χρόνια οι πολίτες να μπορέσουν να πάρουν σύνταξη και αυτό θα συμβεί μόνο εάν δημιουργηθεί ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο. Εμείς δεν είπαμε ότι η πρόταση για το ασφαλιστικό μας ήρθε στις δύο πλάκες του Μωυσή και είναι αδιαπραγμάτευτη», τόνισε. «Ξεκινάμε από την πρόταση της κυβέρνησης και όλα τα υπόλοιπα, δηλαδή, εάν είναι εύκολα ή δύσκολα, αν πιέζουν κάποιες κοινωνικές κατηγορίες, αν προστατεύουν κάποιες άλλες, αν υπάρχουν αστοχίες, είμαστε σε ανοιχτό διάλογο τόσο στην Βουλή όσο και στην κοινωνία για να τα αλλάξουμε», πρόσθεσε, επισημαίνοντας την απροθυμία των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και μέρους των εκπροσώπων από τους φορείς που αντιδρούν να υπάρξει λύση.

Ο κ. Ζαχαριάδης, σχολίασε και τις δηλώσεις του Σόιμπλε και την πρόταση του να βγει η χώρα από το ευρώ το 2011, λέγοντας πως: “Πέρα από τις ακραίες φωνές Σόιμπλε και τύπου Σόιμπλε δεν είναι μόνο η κρίση γύρω από την κατάσταση των δημοσιονομικών μεγεθών, αλλά υπάρχουν και άλλες πολιτικές πτυχές και διαστάσεις, όπως η προσφυγική κρίση, και κοινή συνισταμένη στην Ευρώπη είναι ότι πρέπει να προχωρήσουμε».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος