Ισπανία: Διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης προς την Repsol ότι δεν θα υπάρξουν προβλήματα στον εφοδιασμό φυσικού αερίου

Μαδρίτη, Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Νάντια Καλβίνιο κατέστησε σαφές ότι η προμήθεια φυσικού αερίου της Ισπανίας είναι «εγγυημένη» παρά τις αμφιβολίες του διευθύνοντος συμβούλου της Repsol, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι «ανησυχεί» για το τι μπορεί να συμβεί τον ερχόμενο χειμώνα.

«Οι προμήθειες είναι εγγυημένες », δήλωσε η Α’ Αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομίας Νάντια Καλβίνο με αφορμή δηλώσεις του Josu Jon Imaz διευθύνοντος συμβούλου της Repsol,  μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές εταιρίες πετρελαίου ισπανικών συμφερόντων.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Repsol, Josu Jon Imaz, τόνισε  ότι «δεν υπάρχει τρόπος να καλυφθεί ουσιαστικά το 40% αυτού του φυσικού αερίου» στην Ευρώπη και αυτό θα προκαλέσει «βίαιη ένταση». «Σήμερα τα 150 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου που λαμβάνει η Ευρώπη από τη Ρωσία δεν μπορούν να αντικατασταθούν», τόνισε κατά την ομιλία του σε συνάντηση επιχειρηματιών.

Ο Imaz, ο οποίος πιστεύει ότι ως κοινωνία πρέπει να γίνει μια «πολύ σημαντική» προσπάθεια για τη μείωση της κατανάλωσης και την επιτάχυνση της παραγωγής ανανεώσιμων πηγών ενέργειας όσο το δυνατόν περισσότερο, επέμεινε ότι υπάρχει πρόβλημα ασφάλειας εφοδιασμού στην ΕΕ τους επόμενους έξι ή επτά μήνες που «θα να έχει σημαντικό αντίκτυπο με δραματικό τρόπο. «Πρέπει να σκεφτούμε πώς αντιμετωπίζουμε τους κινδύνους για την ασφάλεια του εφοδιασμού που μπορεί να προκύψουν τους επόμενους μήνες», πρόσθεσε.

Σε κάθε περίπτωση, η Καλβίνιο διαβεβαίωσε ότι «υπάρχουν μακροπρόθεσμα συμβόλαια και το κύριο μέλημα είναι με ότι έχει να κάνει με την εξέλιξη της τιμής της ενέργειας. Ωστόσο, οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν ότι έχουμε λάβει και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε όλα τα μέτρα που μας επιτρέπουν να ελαχιστοποιήσουμε τον αρνητικό αντίκτυπο (του πολέμου).”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος