Στους δρόμους και οι ένστολοι για το Ασφαλιστικό

Συγκέντρωση μπροστά από το κτίριο της Παλαιάς Βουλής και πορεία προς το Σύνταγμα πραγματοποίησαν περίπου 2.500 ένστολοι, στο πλαίσιο πανελλαδικής διαμαρτυρίας. Αστυνομικοί, πυροσβέστες και λιμενικοί διαμαρτυρήθηκαν για τις προωθούμενες ρυθμίσεις για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό.

Κεντρικό σύνθημα των ενστόλων ήταν “αγώνας ζωής και αξιοπρέπειας για το λαό“, ενώ σε διάφορα πανό που είχαν αναρτήσει σημείωναν μεταξύ άλλων “σώζουμε ζωές, μην πνίγετε τις δικές μας“, “προστατεύστε αυτούς που σας προστατεύουν“, “όχι στις περικοπές δεν αντέχουμε άλλο“.

Οι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας, ζητούν παράλληλα από την κυβέρνηση να μην προωθήσει τις νέες ρυθμίσεις για το συνταξιοδοτικό, αλλά και να αναγνωρισθεί η ιδιαιτερότητα του επαγγέλματός τους.

Μετά τη συγκέντρωση στην Πλατεία Κολοκοτρώνη, στην οποία παραβρέθηκαν εκπρόσωποι από τη Νέα Δημοκρατία, το ΚΚΕ, τη Χρυσή Αυγή και τη Λαϊκή Ενότητα, ακολούθησε πορεία, αρχικά προς τη Βουλή όπου οι ένστολοι επέδωσαν ψήφισμα, και στη συνέχεια πήγαν στα γραφεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το πρωί ένστολοι σήκωσαν μαύρα πανό μπροστά στο Μέγαρο Μαξίμου αιφνιδιάζοντας τους φρουρούς συναδέλφους τους.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΑΠΕ/ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος