Το προσφυγικό στη συνάντηση Μέρκελ-Ολάντ στο Στρασβούργο (vid)

Στις 7.30 το απόγευμα, ώρα Ελλάδος, θα συναντηθούν στο Στρασβούργο Άνγκελα Μέρκελ και Φρανσουά Ολάντ κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς να κάνουν δηλώσεις. Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο είναι “αποφασισμένοι να υπερασπιστούν τον Χώρο Σένγκεν” και να εξετάσουν λύσεις για το προσφυγικό.

Σύμφωνα με διπλωμάτες, η Μέρκελ εμφανίζεται αποδυναμωμένη πολιτικά λόγω του προσφυγικού, γι’ αυτό και η λύση του προβλήματος είναι θέμα επιβίωσης. Σημειώνεται ότι η δημοτικότητά της έχει πέσει στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 4μιση ετών ενώ το 80% των Γερμανών πιστεύει ότι η κυβέρνηση του δεν έχει χάσει τον έλεγχο στο προσφυγικό ζήτημα.

Επίσης, υπάρχει μεγάλη ανησυχία και για την άνοδο ακροδεξιών μορφωμάτων όπως το κόμμα της Εναλλακτικής για την Γερμανία αλλά και το Pegida το οποίο μάλιστα το Σάββατο διοργάνωσε διαδηλώσεις σε 14 ευρωπαϊκές χώρες εναντίον των προσφύγων με σύνθημα ” Ευρώπη Φρούριο“.

Πολλές όμως ήταν και οι αντιδιαδηλώσεις που οργανώθηκαν εναντίον των φασιστών με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια και συγκρούσεις σε Άμστερνταμ, Δουβλίνο και Καλαί.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος