Κρίσιμη σύσκεψη των αγροτών στη Νίκαια (vid)

Ανοιχτό, έστω και προσωρινά, είναι το εθνικό οδικό δίκτυο σε πολλά σημεία, ενώ είναι σε εξέλιξη η κρίσιμη πανελλαδική συνέλευση των αγροτών στη Νίκαια για τον καθορισμό των επόμενων κινήσεων τους. Στη συνέλευση δεν συμμετέχουν τα μπλόκα των Τεμπών και των Μικροθηβών, καθώς δηλώνουν ότι υπάρχει διάσταση απόψεων με το μπλόκο της Νίκαιας.

Στη σύσκεψη αναμένεται να υπάρξει γενικός συντονισμός των δράσεων, με τους αγρότες να προσανατολίζονται σε αύξηση της πίεσης προς την κυβέρνηση, θα καθοριστεί το τελικό πλαίσιο διεκδικήσεων, το οποίο θα αποτελέσει και τη βάση για ενδεχόμενο διάλογο, ενώ θα αποφασιστεί αν θα αποδεχτούν την πρόσκληση να συμμετάσχουν στη διακομματική συζήτηση της επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου στη Βουλή, την προσεχή Τρίτη.

Σημειώνεται ότι ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κάλεσε τον αγροτικό κόσμο σε θεσμικό και ουσιαστικό διάλογο, δηλώνοντας την κατηγορηματική βούληση της Βουλής, της κυβέρνησης και του ιδίου του πρωθυπουργού.

Όσον αφορά τα μπλόκα, ανοιχτό είναι το τελωνείο του Προμαχώνα για όσο διαρκέσει η συνέλευση των αγροτών, και τα Τέμπη, που θα κλείσουν εκ νέου στις 6 το απόγευμα.

Επ’ αόριστον παραμένουν κλειστοί οι κόμβοι στη Νίκαια, τα Μάλγαρα, την Ανθήλη, τον Ισθμό Κορίνθου και τα διόδια Νεστάνης, και στην Εγνατία Οδό στο Νησέλι και τα Κερδύλλια.

Επίσης, κλειστό παραμένει το Τελωνείο των Κήπων, ενώ το Τελωνείο της Εξοχής θα κλείσει ξανά από τις 3 μετά το μεσημέρι και της Δοϊράνης από τις 7 έως τις 10 το βράδυ.

Διακεκομμένοι, αλλά πολύωροι, είναι οι αποκλεισμοί και σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου σε όλη τη χώρα.

ΠΗΓΗ: ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΕΡΤ1

ΣΧΕΤΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ: Όλοι οι δρόμοι οδηγούν στη Νίκαια – Κρίσιμη συνέλευση

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος