Στην Αλεξανδρούπολη Άραβες επενδυτές

Τα σημεία επενδυτικού ενδιαφέροντος του Έβρου παρουσίασε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης, ενώπιον της πολυμελούς επιχειρηματικής αποστολής από τη Σαουδική Αραβία που επισκέφτηκε την Αλεξανδρούπολη.

Κατά την διάρκεια σύσκεψης μιλώντας ενώπιον των μελών της αποστολής, ο κ. Τοψίδης επεσήμανε ότι το Επιμελητήριο Έβρου «είναι ένθερμος υποστηρικτής οποιασδήποτε επένδυσης από τις αραβικές χώρες» και υπογράμμισε ότι ο Έβρος ενδείκνυται για επενδύσεις σε τομείς όπως η Γεωθερμία ( θερμοκήπια), η εκμετάλλευση του Ζεόλιθου, η αξιοποίηση του σουφλιώτικου μεταξιού, η παραγωγή γυαλιού (καθώς στον Έβρο υπάρχουν πηγές αμμοληψίας), τα Logistics.

Παράλληλα τόνισε το επενδυτικό ενδιαφέρον που παρουσιάζει το νησί της Σαμοθράκης και υπενθύμισε τις δυνατότητες, τα πλεονεκτήματα και την ευελιξία που δίνει σε υποψήφιους επενδυτές ο νέος αναπτυξιακός νόμος, που θέσπισε πρόσφατα η κυβέρνηση.

Η ενημέρωση έτυχε πολύ θετικής ανταπόκρισης από την αραβική αντιπροσωπεία, ο επικεφαλής της οποίας, Φακχέρ Αλ Σαουάφ, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι «το ενδιαφέρον της αντιπροσωπείας εστιάζει κυρίως σε επενδύσεις στους τομείς των logistics και της ενέργειας», και δήλωσε ότι η επαφή με τους τοπικούς φορείς πρέπει να μείνει ενεργή.

Εκ μέρους του Επιμελητηρίου Έβρου διανεμήθηκε έντυπο υπόμνημα σε όλα τα μέλη της αντιπροσωπείας, την οποία συνόδευσαν και δύο υψηλόβαθμα στελέχη του Ομίλου Κοπελούζου, που υλοποίει το project του FSRU στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης .

Στη σύσκεψη μετείχε ο περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χρήστος Μέτιος, ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης κ. Σιμητσής,ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης, ο πρόεδρος και ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΑ Κώστας Χατζημιχαήλ και Κώστας Χαντζηκωνσταντίνου, και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Βιοτεχνιών, Βιομηχανιών ΑΜΘ Χρήστος Γιορδαμπλής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος