Στον κάμπο της Εορδαίας έχει ξεκινήσει η συγκομιδή του τσαγιού. Η κάμερα της ΕΡΤ3 και η δημοσιογράφος Μαίρη Κεσκιλίδου κατέγραψαν υπέροχες εικόνες από τη φυτεία βιολογικού τσαγιού στον Άγιο Χριστόφορο, ανατολικά της Πτολεμαΐδας.
Το τσάι που συλλέγεται προορίζεται κυρίως για τις χώρες του εξωτερικού, όχι όμως για τις αναμενόμενες χρήσεις για αφεψήματα κτλ, αλλά για καλλυντική χρήση και εταιρίες που το αξιοποιούν στα προϊόντα τους.
Οι αυξήσεις ανέβασαν το κόστος παραγωγής, όπως δηλώνει ο Ιγνάτιος Γαβριηλίδης, ιδιοκτήτης της φυτείας, ωστόσο φέτος οι παραγωγοί έχουν αποφασίσει να μην μετακυλίσουν την αύξηση αυτή στην τιμή του τσαγιού. Το άλλο πρόβλημα που έχουν να αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί είναι η έλλειψη εργατικών χεριών, καθώς δε βρίσκουν εύκολα εργάτες γης. Το ελληνικό τσάι του βουνού είναι φημισμένο στο εξωτερικό και η συγκομιδή έχει ξεκινήσει πριν λίγες ημέρες.
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος