ΕΚ-Ουκρανία: Η ΕΕ αυξάνει την επιχειρησιακή υποστήριξη σε ανθρωπιστικές οργανώσεις

Καθώς οι ανθρωπιστικές ανάγκες στην Ουκρανία συνεχίζουν να αυξάνονται λόγω της παράνομης ρωσικής εισβολής, η ΕΕ υποστηρίζει τις οργανώσεις βοήθειας απευθείας και επί τόπου. Έτσι η ΕΕ έχει δημιουργήσει και χρηματοδοτήσει πλήρως δύο αποθήκες στη Βινίτσια και στο Ντνιπρο για το σκοπό αυτό. Έχει επίσης αναθέσει τη μεταφορά με φορτηγά για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε όσους έχουν ανάγκη. Αυτές οι ανθρωπιστικές υπηρεσίες που χρηματοδοτούνται από την ΕΕ είναι δωρεάν για να βοηθήσουν οργανισμούς στο πλαίσιο της νέας ικανότητας ευρωπαϊκής ανθρωπιστικής βοήθειας.

Ο Επίτροπος της ΕΕ για τη Διαχείριση Κρίσεων Γιάνους Λέναρσιτς τόνισε πως «οι ανθρωπιστικές αρχές παραβιάζονται από τον συνεχιζόμενο πόλεμο κατά της Ουκρανίας. Η ΕΕ συνεχίζει να υποστηρίζει τους αμάχους που φεύγουν από τον πόλεμο σε γειτονικές χώρες, αλλά πρέπει επίσης να συνεχίσουμε να βοηθάμε όσους δεν εγκαταλείπουν την Ουκρανία οικειοθελώς ή με τη βία, αλλά παραμένουν στη χώρα».

Οι υποστηριζόμενες από την ΕΕ μεταφορές φορτηγών στην Ουκρανία ξεκίνησαν τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους. Μέχρι στιγμής έχουν υποστηρίξει περισσότερους από 18 ανθρωπιστικούς εταίρους από την ΕΕ και την Ουκρανία, παραδίδοντας 56 αποστολές με περισσότερους από 750 τόνους ανθρωπιστικού φορτίου. Αυτό επέτρεψε στη βοήθεια να φτάσει σε δυσπρόσιτες περιοχές όπως το κέντρο της πόλης του Χάρκοβο και το Κραματόρσκ. Η ανθρωπιστική βοήθεια που έχει ήδη παρασχεθεί περιλαμβάνει τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, είδη υγιεινής και ιατρικές προμήθειες.

Η αποθήκη Vinnytsia διαθέτει επίσης μια εγκατάσταση ελεγχόμενης θερμοκρασίας για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τους κανονισμούς αποθήκευσης για είδη όπως τα φαρμακευτικά προϊόντα.

Ανταπόκριση – Στρασβούργο: Κώστας Δαβάνης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος