Ηράκλειο: Διαπεριφερειακή συνεργασία Κρήτης – Αττικής

Διαπεριφερειακή συνεργασία ανάμεσα στις Περιφέρειες Κρήτης και Αττικής για την υλοποίηση καλών πρακτικών προς όφελος των τοπικών κοινωνιών και της οικονομίας, με στόχο την πραγματική Αποκέντρωση, ανακοίνωσαν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, που βρίσκεται από χθες στο Ηράκλειο.
Σε συνάντηση που έγινε χθες στη Περιφέρεια, η κ. Δούρου ενημερώθηκε από τον Περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη για τις πρακτικές που ακολουθεί η Περιφέρεια Κρήτης στους τομείς διαχείρισης των απορριμμάτων, της τουριστικής προβολής, αλλά και για την ψηφιακή σύγκλιση-διακυβέρνηση που ακολουθεί η Περιφέρεια Κρήτης.
Όπως δήλωσε η κ. Δούρου: «Αυτό που επιζητά ο πρώτος και ο δεύτερος βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην χώρα μας είναι ριζικές τομές θεσμικές και νομικές που θα έπρεπε να είχανε γίνει από καιρό γιατί αυτή τη στιγμή ο πρώτος και δεύτερος βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης «στραγγαλίζεται» από περιορισμούς που εντέλει τους πληρούν οι τοπικές κοινωνίες».
Ο Περιφερειάρχης Κρήτης, απαντώντας σε ερώτηση για τις αλλαγές στον «Καλλικράτη» που προετοιμάζει η Κυβέρνηση, είπε: «Θεωρώ αυτονόητο την αποκέντρωση αρμοδιοτήτων και πόρων, επίσης οι έλεγχοι να γίνονται σε συντομότερο διάστημα, δεν μπορούμε να περιμένουμε μια απόφαση 2,3 και περισσότερους μήνες. Ναι στον έλεγχο με διαφορετική όμως δομή».
Η κ. Δούρου το απόγευμα επισκέφθηκε το Κέντρο Διάχυτης Νοημοσύνης του ΙΤΕ, ενώ σήμερα, στην Περιφέρεια, θα ενημερωθεί για τον περιφερειακό σχεδιασμό στη διαχείριση των απορριμμάτων στο νησί και για τον στρατηγικό σχεδιασμό της ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος