Σε θετικό κλίμα η συνάντηση Τσίπρα – Γιούνκερ στις Βρυξέλλες (vid)

Τετ α τετ με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιoύνκερ είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενόψει της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές η συνάντηση πραγματοποιήθηκε  σε θετικό κλίμα  και ο πρόεδρος της Επιτροπής εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις «σημαντικές ελληνικές προσπάθειες» σε ότι αφορά το προσφυγικό .

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η συζήτηση αφορούσε στα θέματα που θα κυριαρχήσουν στη σύνοδο κορυφής, δηλαδή στις σχέσεις της Ευρώπης με την Βρετανία και στο προσφυγικό αλλά και στα ζητήματα της ελληνικής οικονομίας.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Bild απορρίπτει κατηγορηματικά την θέση για “σφράγισμα” των βόρειων ελληνικών συνόρων, λέγοντας πως “δεν είναι ούτε νομικά επιτρεπτό, ούτε πολιτικά παραδεκτό”. Ο κ. Γιουνκέρ επισημαίνει στη συνέντευξη ότι η Κομισιόν υποστηρίζει “την ασφάλεια των συνόρων (μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ) και στις δυο πλευρές. Μόνον αν συνεργαστούμε στενότερα και συντονιστούμε, μπορούμε να τα καταφέρουμε, χωρίς να καταστρέψουμε την εμπιστοσύνη και να διακινδυνεύσουμε τη Σένγκεν και επομένως την ελευθερία μας στο εσωτερικό”.

Το κλείσιμο των συνόρων αποτελεί κίνδυνο για την Ε.Ε, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλτ Τουσκ, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα σε όσους μεθοδεύουν απομόνωση της Ελλάδας.

Σχετικές ειδήσεις
Διεργασίες και επαφές πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής για το προσφυγικό (vid)
Α. Τσίπρας-Ντ. Τουσκ: Όλοι μαζί πρέπει να αντιμετωπίσουμε την προσφυγική κρίση (vid)
Φάιμαν κατά Βίζεγκραντ: Καθαρός κυνισμός οι αποφάσεις της

Πηγή: ΕΡΤ1

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος