Π. Νίκας: “Πρέπει να ξημερώσει και για τους ρομά μια καλύτερη ημέρα”

Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα είχε στην Τρίπολη την περασμένη Παρασκευή, ο γ.γ. Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας Γιώργος Σταμάτης, που θα μαζί με κλιμάκιο στελεχών του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων επισκέφθηκε την έδρα της Περιφέρειας.

Στη συνάντηση, συζητήθηκε μεταξύ άλλων και το θέμα των ρομά στην περιοχή της Αγίας Τριάδας, σε συνδυασμό με την πρόθεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου να παραχωρήσει στους Δήμους Καλαμάτας και Μεσσήνης τον συνολικής έκτασης περί τα 120 στρέμματα χώρο σε Μπιρμπίτα και Μακαρία, ο οποίος είχε αγοραστεί από την τ. Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μεσσηνίας για την στέγαση των τσιγγάνων της ευρύτερης περιοχής.

“Πρέπει και η αυτοδιοίκηση και η κεντρική πολιτική σκηνή να αθροίσουμε δυνάμεις σε όλα τα επίπεδα, ώστε να ξημερώσει και για τους ρομά μια καλύτερη ημέρα, καθώς είναι υποχρέωσή μας να τους βοηθήσουμε”, τόνισε σε δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου συμππληρώνοντας πως “ως Περιφέρεια θα συνδράμουμε τον γενικό γραμματέα προκειμένου να γίνει πράξη η δέσμευσή του ότι θα έχει ανακοινώσει λύση μέχρι τις 30 Ιουλίου”.

Από την πλευρά του ο κ. Σταμάτης τόνισε πως «η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα είναι μία από τις Περιφέρειες οι οποίες θα συμμετέχουν πολύ ενεργά στο κομμάτι της κοινωνικής ένταξης και της συμπερίληψης που θα αφορά στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του πληθυσμού της ενώ όσον αφορά στην Καλαμάτα σημείωσε πως «αυτό που απομένει είναι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για την μετεγκατάσταση από την Αγία Τριάδα στον νέο χώρο των ρομά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος