Δέηση υπέρ αναπαύσεως του ομογενούς ευεργέτη Μιχαήλ Ζαχάρη, τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Τη λύπη του για την εκδημία του ομογενούς ευεργέτη Μιχαήλ Ζαχάρη εξέφρασε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος τελώντας δέηση στο Αρχιεπισκοπικό Παρεκκλήσιο. 

«Με θλίψη η Εκκλησία και ο λαός της Ελλάδος πληροφορηθήκαμε το θάνατο του Μιχαήλ Ζαχάρη, σπουδαίου ανδρός της ελληνικής Ομογένειας των ΗΠΑ, γνωστού για την προσφορά του στην Εκκλησία και το Γένος μας, τόσο στη Διασπορά όσο και στη μητέρα Ελλάδα. Ο εκλιπών υπήρξε ευγενές τέκνο της Ελληνορθοδοξίας στο “Νέο Κόσμο”», δήλωσε άμα τη ανακοινώσει της εκδημίας του Μιχαήλ Ζαχάρη, ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Δέηση υπέρ αναπαύσεως του ομογενούς ευεργέτη Μιχαήλ Ζαχάρη, τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος ΙερώνυμοςΣυμπλήρωσε μάλιστα ότι «Ως άξιος Ορθόδοξος και ως άξιος Έλληνας, χρησιμοποίησε τα πλούσια υλικά αγαθά που απέκτησε από τη μεγάλη και επιτυχημένη επιχειρηματική του δραστηριότητα προς όφελος της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, προάγοντας τα ιδανικά, τις αξίες και την παράδοση του Ελληνορθόδοξου λαού μας» και τόνισε ότι πολύτιμη υπήρξε η αρωγή του στην Ελλάδα, την οποία στήριξε με γενναίες οικονομικές προσφορές και προγράμματα δράσης για την αντιμετώπιση της φτώχειας και της κρίσης, που βιώνει τα τελευταία χρόνια.

Τέλος, σημείωσε ότι «συνεχίζοντας τη μακρά παράδοση των μεγάλων ευεργετών του Γένους ο εκλιπών κατέστη ένας εκ των μεγαλύτερων σύγχρονων ευεργετών του Γένους μας. Εύχομαι ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του, το δε παράδειγμά του που κληροδοτεί στον απανταχού Ελληνισμό, να παραμείνει φωτεινό και επίκαιρο για τις επερχόμενες γενεές».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος