Τα τεχνικά κλιμάκια επιστρέφουν στην Αθήνα

Την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων των θεσμών στην Αθήνα αυτήν την εβδομάδα έτσι ώστε να προετοιμάσουν την επιστροφή των επικεφαλής επιβεβαίωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η αρμόδια εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιντχαρτ.

Τα χαρτιά τους ετοιμάζονται ν’ ανοίξουν το οικονομικό επιτελείο και τα τεχνικά κλιμάκια των δανειστών στο νέο κύκλο διαπραγμάτευσης που ξεκινά στο Γενικό Λογιστήριο.

Στόχος και των δύο πλευρών είναι να κλείσουν οι εκκρεμότητες που υπάρχουν σε φορολογικό, ασφαλιστικό, Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων και κόκκινα δάνεια, προκειμένου την ερχόμενη εβδομάδα να επιστρέψουν στη χώρα μας οι επικεφαλής των θεσμών για το τελικό στάδιο της αξιολόγησης.

Τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών επιστρέφουν αυτήν την εβδομάδα στην Αθήνα για να συνεχίσουν τις διαβουλεύσεις με τις αρχές. Η επιστροφή τους είναι ένα σημαντικό βήμα στην προετοιμασία της επιστροφής των επικεφαλής των θεσμών στο άμεσο μέλλον.

Στις τηλεδιασκέψεις που είχαν οι δύο πλευρές την προηγούμενη εβδομάδα, κατάφεραν να γεφυρώσουν ένα μέρος του δημοσιονομικού κενού που είχε διαπιστωθεί στα τέλη του 2015.

Ωστόσο, παραμένουν κάποια κρίσιμα ζητήματα, όπως είναι η υλοποίηση ορισμένων μέτρων που έχουν μεν αποφασιστεί αλλά ακόμα δεν έχουν εφαρμοστεί.

Τα ζητήματα της διαπραγμάτευσης βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης του Κυβερνητικού Συμβουλίου Οικονομικής Πολιτικής, το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέτασε όλες τις λεπτομέρειες των σχεδιαζόμενων φορολογικών αλλαγών.

Εν τω μεταξύ, τις κινήσεις στις οποίες πρέπει να προχωρήσουν τα εγχώρια πιστωτικά ιδρύματα για να περιορίσουν το βάρος των κόκκινων δανείων, συζήτησε ο Γιάννης Στουρνάρας με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος παρουσίασε επίσης τις λεπτομέρειες της απόφασης που θα εκδώσει τις επόμενες μέρες, με τα κριτήρια λειτουργίας των εταιριών διαχείρισης κόκκινων δανείων.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ-1 ΑΠΕ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΚΗΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος