Θεσσαλονίκη: “Αργοπεθαίνει” η εστίαση λόγω ακρίβειας-Κραυγή αγωνίας από τους επιχειρηματίες

Δυσαρεστημένοι είναι οι επιχειρηματίες της εστίασης, παρά την έκρηξη του τουρισμού στη χώρα μας φέτος το καλοκαίρι. Από την πλευρά τους, ισχυρίζονται ότι ο κόσμος αποφεύγει να παραγγέλνει ακριβά πιάτα στα εστιατόρια, ενώ, λόγω της γενικότερης ακρίβειας, καταναλώνουν όλο και λιγότερα προϊόντα.

Μπορεί λοιπόν οι ταβέρνες και τα καφέ να σφύζουν από πελάτες, όμως το ταμείον είναι μείον στους επιχειρηματίες της εστίασης.
Λίγοι είναι οι πελάτες που θα προτιμήσουν την ποιότητα και θα επιλέξουν ό,τι επιθυμούν, χωρίς να τους εμποδίσει ο τιμοκατάλογος.
H γενικότερη ακρίβεια και οι χαμηλοί μισθοί περιορίζουν τον κόσμο να βγαίνει μία φορά την εβδομάδα για έναν καφέ ή ποτό.
Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, σημαντική άνοδο τζίρου είδαν οι επιχειρήσεις εστίασης αυτό το καλοκαίρι. Στον αντίποδα, όμως, αισθητά έχουν αυξηθεί και τα έξοδα των επιχειρήσεων σε σύγκριση με τις προηγούμενες χρονιές.
Η ανασφάλεια που προκαλεί η ακρίβεια και το ξέφρενο ράλι των τιμών της ενέργειας, προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στους ιδιοκτήτες επιχειρήσεων υγειονομικού ενδιαφέροντος για το πώς θα τις κρατήσουν ζωντανές.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3, ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΟΛΓΑ ΔΑΔΙΝΗ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος