Τον προβληματισμό και την ανησυχία του, για τον τρόπο λειτουργίας του Ναυαγίου, κατέθεσε σε ανάρτησή του ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ο οποίος επισκέφθηκε το σημείο, για επιστημονικούς λόγους, όπως αναφέρει.
Ο κ. Παπαδόπουλος εκτιμά ότι μ’ ένα σεισμό θα καταρρεύσουν τα πρανή, με κίνδυνο να τραυματιστούν τουρίστες οι οποίοι βρίσκονται από κάτω.
Η ανάρτηση του κ. Παπαδόπουλου: «Τουρισμός χωρίς προστασία δεν είναι τουρισμός! Ζάκυνθος, στο περίφημο Ναυάγιο, βρέθηκα για επιστημονικούς λόγους. Εκατοντάδες τουρίστες μεταφέρονται μαζικά και συνωστίζονται ακριβώς κάτω από τα επικρεμάμενα κατακόρυφα πρανή. Με ένα σεισμό θα καταρρεύσουν. Αλλά και χωρίς σεισμό, όπως έγινε προ 4-ετίας περίπου, όταν τμήμα του πρανούς – μικρό ευτυχώς – κατέρρευσε, προκάλεσε τοπικό τσουνάμι και οι επισκέπτες έτρεχαν πανικόβλητοι να σωθούν. Την επόμενη φορά δεν θα είναι ευτυχώς αλλά δυστυχώς. Δεν κατέβηκα, δεν ήθελα να συμμετάσχω σε μια τέτοια “εμπειρία”.” Από την Επιτροπή Διαχείρισης του Ναυαγίου, επισημαίνουν ότι η επισκεψιμότητα στον θαλάσσιο και παραθαλάσσιο χώρο γίνεται με βάση τους κανόνες και τις οδηγίες της μελέτης ενός άλλου σεισμολόγου, του κ. Λέκκα, η οποία έγινε το 2019, η οποία μάλιστα έγινε και ΦΕΚ, οπότε το Ναυάγιο λειτουργεί νόμιμα και με συγκεκριμένους όρους ασφαλείας. Επισημαίνουν, ωστόσο, ότι αν τα μέτρα αυτά δεν τηρούνται, δλδ σήμανση με σημαδούρες στη θάλασσα, κορδέλες απαγόρευσης προσέγγισης λουόμενων στα πρανή, που είναι ευθύνη του Δήμου Ζακύνθου, καθώς και φύλαξη της παραλίας από την εταιρεία που έχει αναλάβει αυτό το έργο, θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος