Στενωπός τα σύνορα στην Ειδομένη – Στα Διαβατά σημειώθηκαν εντάσεις (vid)

Μόλις σε 100 πρόσφυγες δήλωσαν ότι θα επιτρέψουν, προς το παρόν, τη διέλευση, οι αρχές της ΠΓΔΜ, τη στιγμή που ο καταυλισμός στην Ειδομένη έχει “πλημμυρίσει” με πάνω από 3000 άτομα, στο πρώην στρατόπεδο “Αναγνωστόπουλου” στα Διαβατά Θεσσαλονίκης υπάρχουν περίπου 2000, ενώ υπολογίζεται ότι σε διάφορα σημεία στην Ελλάδα, βρίσκονται δεκάδες λεωφορεία με 5000 πρόσφυγες.

Χαρακτηριστικό της εξαιρετικά χαμηλής ροής διέλευσης είναι το γεγονός ότι χθες, από το πρωί έως το μεσημέρι, επετράπη η διέλευση μόλις σε 250 πρόσφυγες, ενώ τους προηγούμενους μήνες υπήρχαν μέρες που περνούσαν την ουδέτερη ζώνη Ελλάδας – ΠΓΔΜ μέχρι 2000 άτομα.

Στο μεταξύ, στα Διαβατά, όπου μεταφέρθηκαν χθες οι πρώτοι πρόσφυγες και μετανάστες,  σημειώθηκαν μικροεντάσεις όταν ομάδα προσφύγων έριξε έναν φράχτη  του στρατοπέδου.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης, μετά την άρνηση του δήμου Δέλτα, να στείλει κάδους απορριμμάτων και να φροντίσει για την αποκομιδή τους, προθυμοποιήθηκε, να στείλει κάδους και να αναλάβει προσωρινά την αποκομιδή ενώ η Α’ δημοτική κοινότητα μαζεύει παιχνίδια προκειμένου να εξοπλίσει τον παιδότοπο του καταυλισμού.

“Ωστόσο, τα σημαντικότερα προβλήματα είναι οι χημικές τουαλέτες που δεν είναι αρκετές και η έλλειψη θέρμανσης” επεσήμανε η κ. Ελεάννα Ιωαννίδου,εκπρόσωπος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και πρόεδρος στο Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών Θεσσαλονίκης

Ένταση  σημειώθηκε και στη Κοζάνη.

Mικρή ομάδα προσφύγων από τη Συρία απέκλεισε, την κεντρική είσοδο του γυμναστηρίου στη Λευκόβρυση Κοζάνης, όπου φιλοξενούνται περίπου 380 άτομα, ζητώντας να τους επιτραπεί άμεσα η αναχώρηση για την Ειδομένη.

Οι πρόσφυγες, οι οποίοι έφτασαν χθες το μεσημέρι στην δεν επιτρέπουν να περάσει όχημα που μεταφέρει προϊόντα και ζητούν να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς τα σύνορα, ώστε να περάσουν στην ΠΓΔΜ και να συνεχίσουν την πορεία προς τον τελικό τους προορισμό.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Σχετική Είδηση: Το προσφυγικό καταλύτης για τις αντοχές της Ευρώπης – Ξεκαθαρίζει τη θέση του το ΝΑΤΟ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος