Βόλος: Εντυπωσιακή ανταπόκριση για προσφορά βοήθειας στους πρόσφυγες

Αυξομειούμενος συνεχώς, είναι ο αριθμός των προσφύγων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στον Σταθμό Ανεφοδιασμού, στην εθνική οδό, μεταξύ Σούρπης και Αλμυρού. Αυτή την στιγμή, ανέρχονται σε 500 περίπου άτομα, τα οποία επέβαιναν σε 8 λεωφορεία, μεταξύ αυτών και πάρα πολλά παιδιά.

Και σήμερα, πολλοί εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων έδωσαν το παρών, προσφέροντας τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης που συλλέχθηκαν από πολίτες της Μαγνησίας, οι οποίοι ανταποκρίνονται σε εντυπωσιακό βαθμό σε καλέσματα συμπαράστασης.

Βόλος: Εντυπωσιακή ανταπόκριση για προσφορά βοήθειας στους πρόσφυγες

Παραδόθηκε δεύτερη παρτίδα από την ΕΡΤ Βόλου

Μεταξύ αυτών και η ΕΡΤ Βόλου, που σήμερα παρέδωσε την δεύτερη παρτίδα τροφίμων, προσφορά από τοπικές επιχειρήσεις αλλά και από πάρα πολλούς μεμονωμένους πολίτες. Οι επιχειρήσεις που σήμερα πρόσφεραν τρόφιμα είναι οι εξής: Οπωροπωλείο Ζαχαράς (2ας Νοεμβρίου), Α.Β. Βασιλόπουλος (2ας Νοεμβρίου και Πολυμέρη), Τυροκομείο Φλέγγα (Πολυμέρη), Οπωροπωλείο Πάσιος (Φιλαδελφείας), Ελαστικές Ενώσεις Α.Ε. (Α’ ΒΙ.ΠΕ). Στο μεταξύ συνεχίζεται η συλλογή τροφίμων, καθώς και υποδημάτων και ειδών υγιεινής, που συγκεντρώνονται στο κτίριο του Ρ/Σ Βόλου, στον Άγιο Κωνσταντίνο. Επίσης, ανάγκες έχουν προκύψει και για κουβέρτες, καθώς, εκτός των παιδιών, τα οποία κοιμούνται στα λεωφορεία, οι υπόλοιποι κοιμούνται έξω.

Βόλος: Εντυπωσιακή ανταπόκριση για προσφορά βοήθειας στους πρόσφυγες

Διανομή σήμερα και από τον Δικηγορικό Σύλλογο

Τους πρόσφυγες στον ΣΕΑ Αλμυρού επισκέφθηκε σήμερα, και αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, προκειμένου να μοιράσει είδη που αγοράστηκαν με πρωτουβουλία της Διοίκησης. Μιλώντας στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΤ, ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Λάζαρος Γαϊτάνης αναφέρθηκε στο δράμα των εκατοντάδων προσφύγων και μεταναστών χωρίς νομιμοποιητικά έγγραφα, λέγοντας πως σε μια Ευρώπη ανοιχτών συνόρων βρήκαν σύνορα κλειστά και αντί για αλληλεγγύη βιώνουν την εγκατάλειψη. Πρόσθεσε ακόμη, πως αφήνοντας για τους αρμόδιους τις διαφωνίες για το αν πρέπει ή όχι να γίνει hot spot στη Μαγνησία και για το πού αυτό πρέπει να γίνει, ο Δικηγορικός Σύλλογος Βόλου και τα μέλη του θέλουν να καταδείξουν ότι η Μαγνησία, οι Έλληνες πολίτες διασώζουν σήμερα την τιμή της Ευρώπης.

Βόλος: Εντυπωσιακή ανταπόκριση για προσφορά βοήθειας στους πρόσφυγες

Ο κ. Γαϊτάνης επισήμανε ωστόσο παράλληλα, την έλλειψη συντονισμού ως προς την διανομή των τροφίμων και των άλλων ειδών, καθώς δεν υπάρχει κάποιος φορέας που να έχει αναλάβει τον ρόλο του συντονιστή, με αποτέλεσμα ο κάθε φορέας ή συλλογικότητα να ενεργούν όπως αυτοί κρίνουν σωστό.

Βόλος: Εντυπωσιακή ανταπόκριση για προσφορά βοήθειας στους πρόσφυγες

Στην αντιπροσωπεία του Δικηγορικού Συλλόγου, εκτός του κ. Γαϊτάνη, συμμετείχαν ο Αντιπρόεδρος Σπύρος Μαρδέλης, ο Γενικός Γραμματέας Βασίλης Μπακαλιάνος και οι συνεργάτες του Συλλόγου Βαγγέλης Τσιπότας και Ρήγας Ποδάρας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος