Η νέα σχολική χρονιά στο 6ο  γενικό λύκειο Λάρισας

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες αποκαταστάσεως των ζημιών που υπέστη το 6ο ΓΕΛ Λάρισας από τον σεισμό, της 3ης Μαρτίου 2021, με αποτέλεσμα οι μαθητές να στεγαστούν σε διαφορετικά κτήρια έως τις 17 Οκτωβρίου.

Στα μέσα της καλοκαιρινής περιόδου προέκυψε πρόβλημα, όταν διαπιστώθηκε από το εύρος των ζημιών, ότι η αποκατάσταση του κτηρίου θα καθυστερούσε. Στο ενδιάμεσο διάστημα υπήρξαν προσπάθειες για να βρεθούν αίθουσες, για την προσωρινή μετεγκατάσταση των μαθητών, τόνισε ο λυκειάρχης του σχολείου Νίκος Κουτσαφτίκης, σημειώνοντας ότι σήμερα δόθηκαν σε όλους τους μαθητές τα βιβλία.

Αρχικά, αποφασίστηκε να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στην απογευματινή βάρδια παρακείμενου σχολείου, ενώ η ιδέα να στεγαστούν στο κτήριο του ΤΕΙ δεν καρποφόρησε. Λόγω αντιδράσεων ορισμένων γονέων αυτό δεν επετεύχθη.

Όπως εξήγησε ο Γιώργος Σούλτης αντιδήμαρχος Τεχνικών έργων του Δήμου Λαρισαίων, κατά την επιθεώρηση που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο από μηχανικό για την πρόοδο των εργασιών, το καλοκαίρι, διαπιστώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα από την αρχική κατασκευή της σχολικής μονάδας. Απλώς, ο σεισμός επέτεινε το πρόβλημα, με αποτέλεσμα να απαιτούνται επιπλέον εργασίες για την ασφαλή λειτουργία του σχολείου.

Όπως τόνισε έως τις 15 Οκτωβρίου το σχολείο θα έχει παραδοθεί και  έως τις 17 του μηνός οι μαθητές θα μπούν στο ανακατασκευασμένο κτήριο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος