H νέα επιστήμη των τροφίμων ακούει στον όρο Foodomics. Πρόκειται για έναν κλάδο που μελετά τα Τρόφιμα και τη Διατροφή με βάση τη χημεία, τη βιολογία και τις νέες τεχνολογίες, προκειμένου να συμβάλλει στη βελτίωση της ευημερίας, της υγείας και των γνώσεων του καταναλωτή.
«Το Foodomics είναι Εθνική Ερευνητική Υποδομή, που συντονίζει το έργο οκτώ ιδρυμάτων της χώρας. Συνολικά έχουμε 65 καθηγητές και ερευνητές και 38 νέους ερευνητές εκ των οποίων πέντε ήταν επαναπατρίσεις κυρίως από τη Μεγάλη Βρετανία. Συμμετείχαμε σε πολλά έργα, για παράδειγμα στις εμβληματικές δράσεις ελιάς, οίνου και αμπελώνων. Συγκεντρώσαμε πολλά δεδομένα και χαρακτηρίσαμε 30 ελληνικά τρόφιμα, κυρίως τα τρόφιμα υψηλής αξίας», δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Θεοδωρίδης, καθηγητής Αναλυτικής Χημείας ΑΠΘ – Συντονιστής Foodomics.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΛΙΑΜΗΣ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος