Την επόμενη ημέρα της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης παρουσιάζουν τα Ελληνικά Ταχυδρομεία στο Περίπτερο 12 της 86ης ΔΕΘ. Η παρουσία του Ομίλου είναι επικεντρωμένη στον ψηφιακό μετασχηματισμό αλλά και στην παρουσίαση των νέων, καινοτόμων ψηφιακών υπηρεσιών. Όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην ρομποτική διαλογή.
«Θα δούμε τέσσερις από τις καινοτομίες, που φέρνουν τα ΕΛΤΑ στην 86η ΔΕΘ και είναι ένα κομμάτι από τον ψηφιακό μετασχηματισμό.
Στα πλάνα βλέπουμε τον σούπερ ταχυδρόμο ή την σούπερ ταχυδρόμισσα, τον ψηφιακό ταχυδρόμο, ο οποίος πλέον θα έχει μαζί του ένα ψηφιακό PDA κι έναν εκτυπωτή και θα μπορεί να επιδίδει δέματα, όπου θα εισπράττονται εκείνη την ώρα τα τέλη, θα μπορεί να πληρώνεται εκείνη την ώρα λογαριασμούς, θα μπορεί να κάνει όλη τη διαχείριση χωρίς να χρειάζεται να πάμε στο ταμείο και ο κόσμος να επισκέπτεται τα καταστήματα.
Από τέλος του μήνα, σε πολλά καταστήματα σε όλη τη χώρα θα υπάρχουν τα smart locker, από τα οποία θα μπορούμε να επιδίδουμε και να παραλαμβάνουμε δέμα.
Στα ΕΛΤΑ κάνουμε δοκιμές και βλέπουμε πώς μπορούμε να αξιοποιήσουμε και εμείς τα drones, προκειμένου να πηγαίνουμε δέματα σε απομακρυσμένες περιοχές, σε νησιωτικές περιοχές, σε ορεινούς προορισμούς. Θα μπορεί να εξυπηρετεί οτιδήποτε και έκτακτο αλλά και τακτικό σε διάφορες περιοχές, που η πρόσβαση είναι πάρα πολύ δύσκολη με οποιοδήποτε άλλο μέσο.
Τέλος, υπάρχουν τα ρομποτάκια διαλογής. Εξυπηρετούν περίπου 10.000 δέματα την ώρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Είναι 120 ρομποτάκια στην Αθήνα και από προχθές υπάρχουν 45 ρομποτάκια και στη Θεσσαλονίκη, στο κέντρο διαλογής στο Ωραιόκαστρο. Το ρομποτάκι έχει μία κάμερα, που διαβάζει το barcode και αναγνωρίζει τον παραλήπτη, το βάρος και την κοστολόγηση, κάνοντας πολύ πιο γρήγορα τη διαλογή με μηδέν σφάλματα σε ένα covid free περιβάλλον», ανέφερε στην ΕΡΤ3 ο Λάζαρος Λαζαρίδης, διευθυντής εταιρικής επικοινωνίας των ΕΛΤΑ.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΑΛΕΞΙΑ ΚΑΛΑΪΤΖΗ
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος