Χανιά: Δύο τουρκικά σκάφη κοντά στην Κρήτη

Εντολή να καταπλεύσουν στις περιοχές όπου παρατηρείται η μεγαλύτερη ροή προσφύγων, ανατολικά της Λέσβου και της Χίου, έλαβαν χθες βράδυ τα πλοία της νατοϊκής δύναμης Standing Maritime Group 2 (SNMG2) που θα επιχειρεί στο Αιγαίο με στόχο να μειωθεί η εισροή προσφύγων και μεταναστών.

Μέχρι χθες το βράδυ στην ναυτική βάση στο Μαρτάθι ήταν το Γερμανικό πλοίο υποστήριξης “Bonn”, το οποίο όμως εδώ και πολλές ημέρες έχει απενεργοποιήσει το σύστημα καταγραφής της θέσης του και έτσι δεν απεικονίζεται στο σύστημα του marintraffik.com. Αντιθέτως, σήμερα το πρωί στο marinetraffik.com κατεγράφη το στίγμα Τουρκικού πολεμικού πλοίου μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης. Το πλοίο που φέρει την ένδειξη ως πλοίο του ΝΑΤΟ, δεν μπορεί να είναι άλλο από την φρεγάτα “Barbaros” η οποία σύμφωνα με την καταγραφή της πορείας του, ξεκίνησε από το ανατολικό Αιγαίο, βόρεια της Σάμου και έφτασε στα ανοιχτά της Κρήτης.

Χανιά: Δύο τουρκικά σκάφη κοντά στην Κρήτη

Πιθανόν να αναμένει το Γερμανικό “Bonn”, που θα είναι το πλοίο διοίκησης της Νατοικής δύναμης SNMG-2 προκειμένου να μεταβούν μαζί στο ανατολικό Αιγαίο. Πάντως δίπλα στο συγκεκριμένο πλοίο, πλέει ένα ακόμη Τουρκικό πλοίο, αγνώστων στοιχείων, ενώ η πορεία των δύο πλοίων είναι προς την Κρήτη. – Πηγή: Flashnews.gr / protothema.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος