Ρόδος: Δύσκολη και επικίνδυνη χαρακτήρισε την πολιτική των κλειστών συνόρων ο περιφερειάρχης Γ. Χατζημάρκος

Δύσκολη και επικίνδυνη χαρακτήρισε την πολιτική των κλειστών συνόρων, ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.
Συνέστησε ψυχραιμία και σύνεση στο προσφυγικό θέμα, τονίζοντας ότι προέχει να στείλουμε ως λαός το μήνυμα της ενότητας.
«Πρέπει να δείξουμε στους εταίρους μας, δήλωσε στην ΕΡΤ Ρόδου, ότι έχουμε τη δυνατότητα να συνεννοηθούμε ως λαός. Αν δεν το κάνουμε, δίνουμε την ευκαιρία στις χώρες που προτάσσουν τη δική τους ατζέντα να το εκμεταλλευτούν».
Χαρακτήρισε ως κρίσιμο το επόμενο διάστημα, λέγοντας ότι σ’ αυτό είτε θα γίνουν είτε δεν θα γίνουν συνεννοήσεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Αναφερόμενος στο Μνημόνιο Συμφωνίας που υπεγράφη ανάμεσα στην περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και την Περιφερειακή Κυβέρνηση της Βαλένθια,
υποστήριξε ότι η κίνηση αυτή κατέδειξε ότι η Ευρώπη της συνεννόησης δεν πέθανε, ασχέτως αν κάποιοι προσπαθούν να την τορπιλίσουν.

Μ. Κόνσολας

Την άποψη ότι ο μεγάλος ασθενής από το προσφυγικό πρόβλημα θα είναι ο τουρισμός, εξέφρασε σήμερα ο βουλευτής Δωδεκανήσου της Ν.Δ κ. Μάνος Κόνσολας.
«Είμαστε, δήλωσε στην ΕΡΤ Ρόδου, σε επικίνδυνη ζώνη», τονίζοντας ότι η κυβέρνηση εγκλωβίζει παράνομους μετανάστες στα νησιά του Αιγαίου.
«Πρέπει να συνεννοηθούμε, είπε, εθνικά και να βρούμε μια κοινή συνισταμένη ουσίας», ενώ χαρακτήρισε τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο «εργολάβο κατασκευής hot spot».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος