Στη Νάουσα, ξεκίνησε ο τρύγος του ξινόμαυρου και μάλιστα σε δύο χέρια. Παρότι οι καιρικές συνθήκες δεν ήταν φέτος καλές, οι ειδικοί λένε πως η φετινή ποικιλία θα είναι εξαιρετική.
Ο τρύγος και η παραγωγή κρασιού στη Νάουσα είναι μία ιδιαίτερη διαδικασία. Η περιοχή δίνει πολλά φημισμένα κρασιά που συναγωνίζονται επάξια πολλά διάσημα κρασιά του κόσμου. Η ωρίμανση εξελίσσεται ομαλά τη φετινή χρονιά, ενώ και η ποιότητα των σταφυλιών είναι άριστη, λόγω και του ευνοϊκού καιρού. Σαν το ξινόμαυρο της Νάουσας που εξάγεται σε 30 με 40 χώρες δεν υπάρχει κρασί παγκοσμίως, υποστηρίζουν οι οινοπαραγωγοί, με την πόλη να κρατάει τα πρωτεία, καθώς το ανάγλυφο της περιοχής, το υψόμετρο και οι πρόποδες του Βερμίου το κάνουν διαφορετικό.
Ρεπορτάζ Π. Μανής
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος