Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Χίου για ειδικό Σχολείο και θέματα παιδείας

Τα κτηριακά προβλήματα και η έλλειψη χώρων που αντιμετωπίζει το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και νηπιαγωγείο Χίου επισήμανε στο Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χίου και η νέα Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του νομού, Καίτη Στρατάκη.
Η χθεσινή (3/10) προγραμματισμένη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, με μόνο θέμα τα ζητήματα παιδείας που αιτήθηκε η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης, κατέληξε σε πρόταση για διαμόρφωση νέας αίθουσας καθώς και η έναρξη της διαδικασίας για εξεύρεση άλλου χώρου για τη μεταστέγαση του Ειδικού Σχολείου.

Ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης θύμισε ότι ήταν στα πρώτα μελήματα της παρούσης δημοτικής αρχής η μελέτη για κτήριο που θα προορίζεται για την Ειδική Εκπαίδευση. Παράλληλα ήταν επικριτικός προς τις αντιπολιτευόμενες παρατάξεις, που δεν βρήκαν τίποτα καλό να πουν για τη δημοτική αρχή σε ότι αφορά τα θέματα παιδείας. Ειδικά για την κριτική που ασκήθηκε για τη θέρμανση των σχολείων τον περασμένο χειμώνα, σημείωσε ότι μόνο σε τρεις από τις 92 σχολικές μονάδες υπήρξαν προβλήματα και πως και αυτά λύθηκαν άμεσα.

Αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Χίου για ειδικό Σχολείο και θέματα παιδείαςΣτις προτάσεις που υιοθέτησε το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Χίου είναι, να διαθέσει ο Δήμος τυχόν ξενώνες για να μπορέσουν να στεγαστούν εκπαιδευτικοί, να γίνει αίτημα για σίτιση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών στη Λέσχη Αξιωματικών της 96 ΑΔΤΕ. Επίσης να διεκδικήσει ο Δήμος την κατάργηση του ΦΠΑ στα λειτουργικά έξοδα των σχολείων, αφορολόγητο πετρέλαιο θέρμανσης για τις σχολικές μονάδες, διεκδίκηση έκτακτης χρηματοδότησης για τη θέρμανση των σχολείων. Επίσης δημιουργία ομάδας δράσης από τεχνικούς για άμεσες μικροεπισκευές στις σχολικές μονάδες και αντισεισμική θωράκιση των σχολικών κτηρίων.

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος