Οινούσσες: Πρόταση για δημιουργία Πολιτιστικής Διαδρομής Ναυτικής Παράδοσης (video)

Την πρόταση για την δημιουργία Διαδρομής Ναυτικής Παράδοσης κατέθεσε στο 11ο Ετήσιο Συμβουλευτικό Forum Πολιτιστικών Διαδρομών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που πραγματοποιείται στα Χανιά ο Δήμος Οινουσσών.Όπως σημείωσε ο δήμαρχος, Γιώργος Δανιήλ, στόχος είναι η δημιουργία ένας φορέας που θα συνδέσει τις χώρες με ναυτική παράδοση, η οποία χάνεται στα βάθη των αιώνων, αναπτύσσοντας έτσι δεσμούς μεταξύ των χωρών και προάγοντας παράλληλα την τοπική ανάπτυξη.

«Εμείς ήρθαμε εδώ για να πάρουμε καταρχάς γνώση και να ανταλλάξουμε σκέψεις και απόψεις για τη διαδρομή που έχουμε σχεδιάσει και θέλουμε να υλοποιήσουμε, τη διαδρομή της ναυτικής παράδοσης, και παράλληλα να δούμε και τις νέες διαδρομές που εγκρίθηκαν και πιστοποιήθηκαν», δήλωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Δήμαρχος Οινουσσών.

Σημείωσε την πολύ μεγάλη συμμετοχή στο Forum, 400 σύνεδροι και όλο το συμβούλιο του φορέα των πολιτιστικών διαδρομών. Ενώ μετά την πρώτη ελληνική διαδρομή που ήταν οι δρόμοι της ελιάς, εγκρίθηκε και αυτή που κατέθεσαν τα Χανιά και είναι τα παραδοσιακά καφέ της Ευρώπης.

Οινούσσες: Πρόταση για δημιουργία Πολιτιστικής Διαδρομής Ναυτικής Παράδοσης (video)«Εμείς έχουμε προτείνει να συγκεντρώσουμε και να συσπειρώσουμε όλους εκείνους τους προορισμούς, τις πόλεις, τα μουσεία τα πανεπιστήμια, τους φορείς που υπηρετούν τις αξίες της Ευρώπης, μέσα από την ναυτική παράδοση.
Οι Οινούσσες έχουν ένα προεξάρχοντα ρόλο σε αυτό το χώρο. Μας έγινε η πρόταση από ανθρώπους που γνωρίζουν από αυτές τις διαδρομές και έχει ενδιαφέρον η παρουσίαση που καταθέσαμε. Προέχει η δικτύωση, πρέπει να κερδίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες τόσο από τη Μεσόγειο όσο και από το Βορρά», σημείωσε ο κ. Δανιήλ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος