Η Αμμουδιά Σερρών είναι το «Φιστικοχώρι» του σερραϊκού κάμπου. Η καλλιέργεια του φιστικιού στην Αμμουδιά και κατ’ επέκταση στην υπόλοιπη περιοχή του νομού Σερρών υπάρχει από τη δεκαετία του 1950 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα.
«Όταν λέμε φιστίκι, μιλάμε για την αραχίδα ή το αράπικο φιστίκι ή το κικιρίκι. Όταν λέμε κικιρίκι αναφερόμαστε στην ποικιλία τη σερραϊκή. Το φιστίκι χρειάζεται πολύ ελαφρά εδάφη, καλύτερα αμμώδη εδάφη, που στραγγίζονται πάρα πολύ εύκολα και καλύτερα για να υπάρχει ποιότητα και ποσότητα στον καρπό», δήλωσε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ3 ο παραγωγός και πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμμουδιάς, Δημήτρης Μαρίγκος.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣ
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος