Φυτά στο φεγγάρι θα καλλιεργήσουν Αυστραλοί επιστήμονες

Array

Αυστραλοί επιστήμονες σχεδιάζουν να προσπαθήσουν να καλλιεργήσουν φυτά στο φεγγάρι μέχρι το 2025, σε μια αποστολή που αποκαλύφθηκε την Παρασκευή 7/10 και στοχεύει στην ανάπτυξη μιας αποικίας στον φυσικό δορυφόρο της Γης, αναφέρει το Γαλλικό Πρακτορείο.

«Αυτό το πρόγραμμα είναι ένα πρώτο βήμα προς την καλλιέργεια φυτών για την παραγωγή τροφής, φαρμάκων και οξυγόνου, τα οποία είναι ζωτικής σημασίας για την εγκαθίδρυση της ανθρώπινης ζωής στη Σελήνη», ανέφεραν οι ερευνητές σε κοινή δήλωση τους.

Ο Μπρετ Γουίλιαμς, βιολόγος στο Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο του Κουίνσλαντ, είπε ότι οι σπόροι θα μεταφερθούν με το διαστημόπλοιο Beresheet 2, μια ιδιωτική ισραηλινή αποστολή.
Μετά την προσσελήνωση και μόλις μπουν στο έδαφος, οι σπόροι θα ποτιστούν σε σφραγισμένο θάλαμο και οι επιστήμονες θα παρακολουθούν για τυχόν σημάδια βλάστησης.

Τα είδη των φυτών θα επιλέγονται με βάση την ικανότητά τους να αντέχουν σε ακραίες καιρικές συνθήκες, αλλά και την ταχύτητα βλάστησής τους.

Εκτός από το γεγονός ότι θα μπορούσε να θέσει τα θεμέλια για την ανθρώπινη ζωή στο φεγγάρι, αυτή η αποστολή θα μπορούσε επίσης να χρησιμεύσει ως εργαστήριο για τον εντοπισμό λύσεων στα προβλήματα που σχετίζονται με την επισιτιστική ασφάλεια εν μέσω της υπερθέρμανσης του πλανήτη, πρότεινε η Caitlin Byrt, καθηγήτρια στο National Australian Πανεπιστήμιο. «Εάν μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σύστημα για την καλλιέργεια φυτών στο φεγγάρι, τότε μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα σύστημα για την καλλιέργεια τροφής σε μερικά από τα πιο σκληρά περιβάλλοντα στη Γη», είπε, σύμφωνα με μια δήλωση.
Αυτό το έργο διευθύνεται από  οργανισμό , ο οποίος περιλαμβάνει Αυστραλούς και Ισραηλινούς επιστήμονες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος